Легендата Брейди става в 5,30 и си ляга в 20,30 ч, не яде домати и чушки

10 February 2021
24 часа
Том Брейди целува съпругата си Жизел Бюндхен след финала. Снимки: Ройтерс
Том Брейди целува съпругата си Жизел Бюндхен след финала. Снимки: Ройтерс

Режимът на чудото в американския футбол включва и 24 мисловни игри на ден

Да спечелиш за 7-и път “Супербоул” при 10-ото си участие във финала на американския футбол, звучи феноменално, а да го направиш, когато си на 43 г. - невероятно. Легендата Том Брейди успя да подобри собствения си рекорд за най-възрастен състезател, стигал до големия трофей.

Мегазвездата на един от любимите спортове в САЩ изведе до победата своя “Тампа Бей Бъканийрс”, който бе в ролята на аутсайдер в решителната битка, след 31:9 над “Канзас Сити Чийфс” в нейното 55-о издание. Куотърбекът го направи с 3 тъчдауна през първото полувреме.

Игралият преди това 20 г. за “Ню Ингланд Пейтриътс” Брейди успя да постигне това с отбор, който преди сезона

имаше най-слабия процент

победи от всички тимове

в големите американски лиги - футболната, баскетболната, хокейната и бейзболната.

Спортният свят неслучайно го нарича най-великия за всички времена. И това на възраст над 40 г. Брейди наистина е кралят, но каква е тайната на неговия режим за поддържане на безупречна форма.

Американецът става всяка сутрин в 5,30 ч. Връща се в леглото в 20,30 ч. Неизменен ритуал преди това е да чете на децата си.

Денят на Брейди, когото природата освен с талант в спорта е дарила и с външна красота, започва със смути, най-добре от борвинки и банани. Закуската след това включва яйца и авокадо. За обяд институцията в американския футбол хапва салата с нахут или киноа.

Вечерята на Брейди е в два варианта. Спортистът редува сьомга и пиле с карфиол и сладки картофи. Той не яде домати и чушки. Причината - действат възпалително на организма. На ден куотърбекът пие до 5 литра вода, обогатена с електролити.

В деня, когато му предстои мач, менюто на Брейди най-често включва само смути и сандвич с фъстъчено масло или мармалад.

Тренировъчният режим на американеца започва с посещение във фитнеса сутрин. Колкото на повече години става,

толкова по-леки тежести

са част от програмата му

По този начин Брейди се стреми да предпази мускулите си от претоварване и съответно получаване на травми.

Следват различни видове масажи и време за гледане на мачове и проучване на различни елементи от играта и стила на предстоящи съперници. Следобед има тренировка с отбора. Понякога си позволява да кара сърф, но само извън сезона.

На ден Брейди играе 24 различни мисловни игри, за да тренира и мозъка си. Рецептата явно дава резултат.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/