Атанас Скатов: Чакаме прозорец от хубаво време, за да тръгнем към К-2

26 January 2021
24 часа
Атанас Скатов с Джон Снори и Али Садпара. Снимка Фейсбук
Атанас Скатов с Джон Снори и Али Садпара. Снимка Фейсбук

Не е нужно да си на върха на К2, за да усетиш суровата сила на природните стихии. За съжаление палатката ни не устоя на ветровете през последните няколко дни на базовия лагер, но ние все още не се предаваме. Дори свикнахме с температурите, достигащи -30 градуса всяка вечер. Вече спокойно може да живеем без отопление зимата в България ?

Всеки един ден независимо слънчев или мрачен е уникален дар, носещ със себе си наземна красота, която не може да бъде описана с думи или заснета в кадър.

Това написа алпинистът Атанас Скатов на профила си във Фейсбук от базовия лагер.

Час по-рано той пусна и друг пост в социалната мрежа:

Много се радвам, че моите приятели Джон Снори и Али Садпара се върнаха живи и здрави на базов лагер. Те пробваха атака на върха вчера, но прозореца бе едва няколко часа и стигнаха до 6900м и се върнаха.

Зимното изкачване на връх К2 е изключително трудно при тези ниски температури и силен вятър.

Чакаме прозорец от хубаво време, за да тръгнем към върха, но не на всяка цена! Само ако има подходящи метеорологични условия.
Благодаря Ви сърдечно за подкрепата и продължаваме заедно напред и нагоре!

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/