Бивша годеница на Марадона източила кредитната му карта след като умрял

26 January 2021
Георги Банов
Диего и Рокио бяха заедно на световното в Москва.
Диего и Рокио бяха заедно на световното в Москва.

40 дела се водят с участие на легендата

Бившата годеница на Диего Марадона Рокио Олива е източила кредитната карта, която е получила от него, в часовете след смъртта му. Това разкри адвокатът на Вероника Охеда, майката на последния му син Диегито. Отделно Олива получила и 500 000 долара дарение от Марадона, когато били заедно.

30-годишната Рокио бе 6 години заедно с Диего до 2019 г. Тя не бе допусната до погребението му.

“Аз върнах 3 милиона долара на Диего. За разлика от Олива, която запази всичко”, избухна в телевизионно интервю Вероника. Тя се раздели с Диего през 2013 г.

Самият Марадона бе пуснал жалба срещу Олива след раздялата им, като искаше Интерпол да я арестува, защото му откраднала часовници и бижута.

Рокио от своя страна твърди, че има няклко карти, които са ѝ подарени от легендата, но е лъжа, че ги е използвала след смъртта му.

“Вероника отново лъже. Не е връщала 3 милиона долара на Диего. Просто излезе от общата им сметка”, твърди тя.

Олива дори се подложи публично на детектор на лъжата. И се оказа, че казва истината за картите. Но се издъни, когато я питаха дали има ново гадже.

Маурисио д'Алесандро, който представлява бившия адвокат на Марадона Матиас Морла, е предал на съдия Афредо Анибал Виата всички документи по дела, които се водят срещу и от името на Марадона. Това стана по искане на Себастиан Баглието, който е администратор на наследството на великия аржентинец. Съдията издаде специална заповед за това. Той пусна и официални писма до властите на САЩ, Куба, Венецуела, Великобритания, Беларус, ОАЕ и Италия, за да се установи точно какво е притежавал там.

Оказва се, че има 40 дела, в които е замесен Марадона. От такива, които са заведени от негови бивши служители, до споровете с бившата му съпруга Клаудия Вияфране. В криминалния и икономически съд №9 има дело за измама срещу Диего. В гражданския съд още върви делото за откраднатите от Клаудия фланелки, както и тези срещу нейните партньори Сесилия Ергуета и Франко Джорджиути.

Има и доста неизвестни съдебни дела. Като това на Карлос Макалистър от 2011 година, когато Диего обяви, че е обърнал резбата. Бившият рефер Анхел Санчес го гони за обиди, както и още не е решено това, което се води от журналистите, които наби през 1994 г.

Но най-важното е това за дълговете към италианската хазна, което е на стойност 26 милиона евро.То е временно спряно, след като Анджело Пацини, неговият адвокат в Неапол, успя да спре изпълнението на 28 февруари 2017 година с решение на Регионалната данъчна комисия в Неапол. Финансовото министерство обаче обжалва и всичко може да стартира отново, ако по-горен съд уважи жалбата.

Следващата стъпка по делото за наследството ще е много трудна. Съдия Алфредо Анибал Вията ще трябва да установи и точния брой наследници.

В момента те са петима - децата му Далма, Джанина, Жана, Диего-младши и и Диегито Фернандо, но има вече четири претенци за бащинство. Не е ясно и отношението на децата на Марадона в Куба, които също са четири. Негови приятели твърдят, че има още една дъщеря в Испания.

Отделно са претенциите на неговите жени, както и на близките му - сестри и братя. До момента единствено първородният му син Диего-младши е обявил, че не иска нищо от наследството на баща си.

Има проблеми и с имуществото му в чужбина. Например банковата сметка в Швейцария, която е за около 3 милиона долара, но се води обща с Матиас Морла. Или съдбата на къщата, която му е подарена от Фидел Кастро, в един от историческите квартали на Хавана, за която лично се обади синът на починалия лидер Тони Кастро. Там има и хотел, в който той има дял.

Според специалистите делото за наследството на Диего Марадона ще продължи с години.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/