Изповед на Трифон Иванов в единствената му биография

26 January 2021
24 часа
Трифон Иванов развява трибагреника.
Трифон Иванов развява трибагреника.

Единствената биография на голямата ни спортна звезда Трифон Иванов вече е в печат (Издателска къща “Труд”). Очаквайте “Трифон Иванов: Железния. Биографията на една вечна легенда” дни преди фаталния 13 февруари, когато през 2016 г. Туньо бе покосен от масивен инфаркт.

Това е корицата на книгата за Туньо.
СНИМКИ: КНИГОИЗДАТЕЛСТВО “ТРУД”
Това е корицата на книгата за Туньо. СНИМКИ: КНИГОИЗДАТЕЛСТВО “ТРУД”

Книгата проследява спортната кариера на талантливия ни футболист от детските му години в село Горна Липница до върховете му като играч в “Реал Бетис” и “Рапид” (Виена) - път, направил го един от лидерите в националния ни отбор през великото футболно лято на 1994 г. в САЩ.

Защо Трифон е желан в “Барселона” и други грандове, но трансферът му остава нереализиран? Кои са силните му страни като футболист? И какво в характера му не приемат в Европа? Книгата дава отговори на тези въпроси. Но и разкрива защо Трифон Иванов -Железния е номер едно в сърцата на феновете преди като футболист и сега като легенда.

Авторите са журналисти от националния всекидневник “България Днес” - Добромир Добрев, Кристиан Иванов и Георги Иванов. Специално интервю за книгата дава Христо Стоичков, а предговорът е от Димитър Пенев.

Христо Стоичков и Трифон Иванов
Христо Стоичков и Трифон Иванов

Христо Стоичков: “Приятелството не се купува, не се гради за ден. Трифон беше честно момче. До края на дните му, Бог да го прости, не спирахме да се шегуваме. Най-любимото ми беше да му искам автограф върху снимки, на които изглеждаше най-страшен. Много се ядосваше.”

Димитър Пенев: “Винаги съм се опитвал да му разкривам тънкостите на поста централен защитник Трифон “попиваше” съветите ми. Бях горд с него.”

Трифон Иванов като дете
Трифон Иванов като дете

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/