Шестгодишно дете написа първата си книга

25 January 2021
24 часа
Виктор Леков Кадър: Нова тв
Виктор Леков Кадър: Нова тв

Шестгодишният Виктор Леков издаде първата си книга, съобщи Нова тв. Тя е приказка за кокошките, които избягали и стопанинът им обикалял по света да ги търси. Непозната жена решила да я издаде.

Виктор може сам да чете от миналата година и пише.

Приказката е сякаш метафора за дните затворени у дома и желанието да избягаш на някой далечен остров. Точно там, в историята на Виктор - кокошките се почувствали за първи път свободни.

Майката на Виктор я публикува в група за детски приказки. 

„В момента, в който прочетох книжката на Виктор за кокошките и най-вече за приключението на техния стопанин, който тръгнал да ги търси, реших, че тази приказка трябва да има свой собствен дом, аз си я представих, като една хубава книжка”, разказва Весела Василева.

Познатият на поколения въпрос - какъв ще станеш, когато пораснеш - за Виктор има естествен отговор.

„Автор, разбира се. Щом сега пиша приказки, значи ще стана автор, когато порасна”, заявява Виктор.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/