Григор и Лолита вече са заедно в Мелбърн (Видео)

24 January 2021
24 часа

Григор Димитров и Лолита Османова вече се срещат и си говорят в Мелбърн.

Дъщерята на руски олигарх от енергийния бизнес замина за Австралия, за да е близо до своя приятел. Тя гледа тренировките на Димитров, а от вчера двамата използват краткото време, през което могат да бъдат заедно.

Кратко клипче в социалните мрежи показа как

Лолита ходи

заедно с Григор

по алеята

между кортовете. И двамата са със задължителните маски, а зад тях е и белгиецът Давид Гофен, с когото нашият тенисист тренира.

Димитров кара задължителната карантина, а после ще играе на турнир, който ще е без квалификации, а основната схема се увеличава от 48 на 56. От 8 февруари пък започва откритото на Австралия, което дава началото на “Големият шлем” за този сезон.

Феновете на Григор могат да гласуват за него в анкета на Асоциацията на професионалните тенисисти. Въпросът е кой ще направи най-добрия си сезон. За момента освен бившия №3 в световната ранглиста са посочени още Диего Шварцман, Гаел Монфис, Фабио Фонини, Стан Вавринка и Кей Нишикори. Тези играчи имат общо 58 титли от календара на АТП.

В Мелбърн тренира и завърналата се в тениса след майчинството Цветана Пиронкова. Тя

ще играе направо

в основната

схема

на един от турнирите преди Australian Open. Организаторите решиха, че и при жените няма да има квалификации. Освен най-добрата българска тенисистка директно в схемата влизат и останалите, преминали квалификациите за турнира от “Големият шлем” на Зеления континент. Мачовете се състояха в Дубай.

В календара се появи още един турнир. Ще участват тенисистките, които карат най-тежката карантина и нямат право да напускат хотелските си стаи, защото в полетите им до Австралия е имало пътници с положителни тестове за коронавирус. Заради промяната отборният ATP Cup ще започне с ден по-късно - на 2 февруари.

Жалбата на Даяна Ястремска срещу забраната за участие на турнири заради положителна допинг проба бе отхвърлена.

29-ата в ранглистата украинка е с временно спрени права от 7 януари, след като в пробата ѝ, дадена извън състезание, бе открито веществото местеролон метаболит, което може да бъде използвано за повишаване на тестостерона и е в списъка на забранените субстанции.

Ястремска може да обжалва пред Спортния арбитражен съд, но няма да има право да играе в турнири до окончателното решение.

Украинката се качи на един от чартърните полети за Мелбърн с надежда да получи зелена светлина за участие на Australian Open. Тя е и сред 72-мата тенисисти, които се намират в строга карантина, но за разлика от другите няма да има мачове след двуседмичния период в хотелската стая.

В Австралия не спират да говорят и да пишат за условията, в които живеят големите звезди в Аделаида. Бащата на третия в света Доминик Тим призна, че условията на карантината за най-добрите състезатели са отлични и всеки тенисист разполага със собствен етаж от хотелския комплекс Majestic M Suites.

“Всеки състезател е перфектно защитен, защото всеки има свой собствен етаж. С Доминик до момента не сме виждали Новак Джокович и Рафаел Надал”, коментира Волфганг Тим. Той е треньор по тенис и дълги години прекарва в академията на Гюнтер Бресник, който вече ще се занимава с френската звезда Гаел Монфис.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/