10 грешки, които повечето мъже правят във връзките

23 January 2021
Тина Арнаудова

Независимо от ширещото се мнение, че жената започва да мрънка при първия сигнал на нередност, доловена в нейната половинка, това съвсем не е така. Дамите пренебрегват огромни намеци от мъжкото поведение с надеждата, че господата ще забележат какво им причиняват. Разочарованието винаги идва, а в момента, в който мъжът е осъзнал грешката си, е толкова късно, че най-добре е да се свре в ъгъла и да чака експлозията да отмине.

Кои са най-честите грешки, които мъжете допускат в отношенията, и които навреме биха могли да се поправят?

1. Бъдете в хармония с нея

Жените имат потребности - по-голямата част от тях са емоционални и изискват своето внимание. Обръщането на внимание не е синоним на скъпи жестове. Понякога се състои в нещо съвсем просто - да спрете работата си, когато любимата е наблизо и да прекарвате време с нея. Трябва само да поискате и наистина да сте готови да слушате. Тя ще ви разкаже за всичко, което е искала да сподели от седмици насам.

2. Подаръците не са само за млади гаджета

Какво означава специален, но ненадеен подарък? Означава, че мислите за нея постоянно, въпреки че сте от толкова дълго време заедно. Казва й, че е обичана и ценена. Всеки обича подаръци. Няма нужда да са прекалено скъпи. Може да е нещо, което да прибави към колекцията си с шапки, готварски книги или нов чифт обувки. Какъвто и да е дарът, той трябва да бъде специфичен. Не се опитвайте да й подарите отвратителна тениска само за да подчертаете чувството ви за хумор. В началото тя може да се смее, но ще платите по-късно за тая шега.

3. Не се преструвайте

Да се ??преструвате на самоуверени може и да работи в повечето области на живота, но не и в любовта. Бъдете себе си и не показвайте нищо друго освен истинската си същност. Ако се чувствате неудобно с нещо, споделете какво ви тормози. Ако не я разбирате, попитайте я - тя с радост ще ви обясни. Ако мислите, че тя е единствената, може би е добра идея да й го признаете.

Покажете й истинската си същност, но бъдете мил. Не е нужно да показвате всичките си магарии наведнъж.

4. Давайте пространство

Да, добре е да споделяте мислите си. Да, добре е да правите неща заедно. Но също така е добра идея да се поддържа здравословно чувство за пространство в определени аспекти. Не е нужно да сте като скачени съдове. Да я караш да се чувства желана, е наистина сладко, но няма нужда ад бъдеш лепка. Това само ще я подразни. Здравословните взаимоотношения изискват малко индивидуално пространство за всеки.

5. Не се опитвайте да я променяте

Помнете, че сте се влюбили в нея, а в не нещо, на което искате да прилича. Повечето хора в техните взаимоотношения правят грешката да се опитат да „поправят“ това, което не одобряват у партньора си. Не я умолявайте да се смее по-тихо, за да не привлича мъжкото внимание. Или пък не очаквайте свенливата си нежна половинка изведнъж да се превърне в душата на компанията само защото всичките ви предишни гаджета са били такива.

6. Помнете, че отношенията се променят

Ако смятате, че една връзка трябва да стои в едно и също положение от началото до края, то най-малкото сте наивник. С течение на времето половинката ви може да очаква от вас да я направите най-големия си приоритет. Може да решите, че сте готови да отглеждате деца, докато тя ненадейно да усети в себе си, че е привлечена от друга жена. Нещата може да се променят по всяко време. Важното е да сте в крачка с желанията на другия, иначе скоро може да останете сами.

7. Не я приемайте за даденост

Мъжете може да бъдат абсурдно праволинейни, докато жените са известни с тяхната мултифункционалност. Всички сме чували приказката, че господата не може да правят две неща едновременно. За съжаление от това доста често най-потърпевши са техните половинки. Когато един мъж се прехласне по ново хоби или е съсредоточен в предстоящо повишение в службата, той доста лесно може да забрави за любимата. Той е спокоен, защото тя е някъде там и през ума изобщо не му минава, че това много лесно може да се промени. Не бъдете късогледи и не приемайте жената до вас за част от мебелировката.

8. Доверието е задължително

Никога няма връзка, ако нямате доверие един към друг. Не бива да криете неща, дори и такива, които знаете, че няма да й се понравят. И избягвайте да си мислите, че щом има среща с мъж приятел, то той е потенциална заплаха за вас. Жените са известни с качеството си да създават платонични приятелства с хора от другия пол.

9. Това е партньорство и обича комуникацията

Повечето мъже са склонни да запазят проблемите за себе с, независимо дали става дума за работата или за връзката им. Жените са чувствителни към всякакви емоционални възходи и падения, които може да преживеете - и те очакват от вас да споделяте с тях. Точно както те ви казват за всичко, което ги тревожи. Когато не говорите за това, което ви гложди, е също толкова разочароващо за тях, колкото и когато не ги питате какво ги притеснява.

10. Поддържайте огъня

Да правиш нещо специално или да се глезиш не би трябвало да е събитие веднъж в годината. Жените обичат нещата, когато са спонтанни, докато мъжете са привърженици на внимателното планиране. Тогава планирайте хубава среща в нов ресторант, но я накарайте да вярва, че това е спонтанно решение за любовна среща. Флиртувайте с нея веднъж от време на време все едно сте млади гаджета. Правете й комплимент за дрехите, за прическата, благодарете й от време на време, че именно вие сте нейният избраник.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/