Ицо Хазарта гневен. Забравя ли, че за да го слушат, трябва да има здрави българи

20 January 2021
24 часа

Рапърът Ицо Хазарта написа остър пост във фейсбук, разгневен от думите на здравния министър Костадин Ангелов, които цитира: “Ресторантите и заведенията не са ни приоритет“.

"На едни им забраняват да работят, на други им вдигат заплатите," възмущава се Ицо Хазарта.

Патосът му е силен, но не много ясно обяснен.

"Моловете не работели. Влизаш в мола и – о, изненада! Мобилни оператори, застрахователи, големи вериги – всичко работи. Там няма коронавирус. Затворени са магазинчетата на нормалните хора, дето се опитват да изкарват пари без да крадат от обществени поръчки", пише Хазарта. Странно, защото "магазинчетата на нормалните хора", които не са в моловете, не са затворени.

"Искам да напомня на хората нещо, което не чувам от никой управляващ. На едно заведение му е забранено да работи, за да може ВСИЧКИ в държавата да са здрави, а не само собственика, персонала и клиентите. Ето защо тези ВСИЧКИ е добре да не го забравят."

След това достига до основната мисъл: "Собствениците на ресторанти, заведения и фитнес-зали, заедно с работещите в тях – персонал, сервитьори, бармани, охранители, хигиенисти, както и изпълнителите от шоубизнеса (неслучайно ги слагам накрая) – са всъщност хората, които изнасят на гърба си кризата с коронавируса – за да може ВСИЧКИ да сме здрави, а не само те самите. Покрай непосилния труд на лекарите, ние удобно премълчаваме това".

Известно е, че всички изпълнители, които разчитат на заведенията за участие, са силно финансово засегнати от затварянето им и е естествено желанието им да отворят по-бързо. Шоубизнесът си иска отворени заведенията.

Може би затова Хазарта прави следното уточнение: "Позволявам си да пиша тези редове по следната причина – аз съм един сравнително успешен български изпълнител, нямам финансови проблеми и не очаквам помощ от държавата. Вероятно бих подминал репликата „ресторантите и заведенията не са ни приоритет“, ако тя бе дошла от някой с възпитанието на Валери Симеонов", пише Хазарта и накрая прави грандиозно обобщение: "Отношението обаче, и най-вече тонът, с който управляващите се обръщат към нормалните хора и към бизнеса, според мен е плюнка в лицето на всеки българин".

Мислите на талантливия рапър са безспорно впечатляващи, но пък е факт, че мерките срещу коронавируса, които действат в момента, са "за да може ВСИЧКИ да сме здрави". Както е факт, че у нас има едни от най-меките мерки в цяла Европа. Вярно, заведенията са затворени. Но нека напомним очевидния факт, че за да има кой да слуша участията на Хазарта и всички останали изпълнители по заведенията, когато отворят, трябва да има здрави българи и страхът от заразата да премине.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/