В Италия сменят закон заради Марадона, в Аржентина го искат на банкнота

02 December 2020
24 часа

Депутати от Неапол са готови с промени в закон, който пречи в момента стадион "Сан Паоло" и спирка на метрото в града да бъдат кръстени на Диего Марадона. Според сега действащото законодателство от смъртта на човек трябва да минат минимум 10 години, за да бъде кръстено нещо на негово име. Градската управа е готова да предприеме преименуването, но има проблеми заради изискванията на действащия закон. Очаква се промените да бъдат приети доста бързо от парламента, за да може още в началото на 2021 година да влязат в сила.

В Аржентина пък стартира кампания Диего да бъде върху новата банкнота от 10 000 песос. В момента най-големия номинал е 1000, но заради инфлацията това е само 7 американски долара. Правителството е готово да пусне новите пари от 5000 и 10 000 песос, като феновете искат на по-голямата да бъде Марадона.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/