Наредиха Веселин Топалов сред най-великите в шахмата за всички времена

16 November 2020
24 часа онлайн

45-годишният български гросмайстор Веселин Топалов попадна под номер 21 сред 50-те най-велики шахматисти на всички времена в класацията на най-голямата шахматна общност в света - chess24.

В класацията на chess24 първото място за "Най-велик шахматист на всички времена" заема руснакът Гари Каспаров. Втори е настоящият световен шампион Магнус Карлсен, а третото място в "Залата на славата на шахмата" от сайта присъждат на американеца Боби Фишер.

Освен световен шампион за периода 2005 – 2006 г., версия ФИДЕ, роденият в Русе Топалов е и световен вицешампион за периода 2010 – 2012 г.

Точно пред българина е легендата на съветския шахмат Виктор Корчной, а веднага след Топалов се нарежда естонецът Паул Керес.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.