Хамилтън изравни нов рекорд на Шумахер

02 November 2020
24 часа

Луис Хамилтън продължава да събира рекорди във Формула 1.

Британецът от “Мерцедес” спечели състезанието за Голямата награда на Емилия Романя. Световният шампионат се завърна на легендарната писта “Енцо и Дино Ферари” в Имола за първи път от 14 г.

Така Хамилтън вече има 72 победи с един и същ отбор, като се изравни с Михаел Шумахер, който постигна същото с “Ферари”. Въпрос само на време е англичанинът да вземе седмата си световна титла и да има толкова, с колкото е легендарният германец.

От първа позиция потегли Валтери Ботас (“Мерцедес”). Финландецът обаче имаше проблеми с пода и аеродинамичния пакет на своя автомобил и бе изпреварен от Макс Верстапен. Нидерландският пилот на “Ред Бул” обаче отпадна заради спукана задна дясна гума. На подиума заедно с Хамилтън и Ботас се качи и опитният австралиец Даниел Рикирардо от “Рено”.

Точките на пилотите на “Мерцедес” осигуриха рекордната седма поредна световна титла при конструкторите. “Ферари” остава с 6 поредни от 1999 до 2004 г.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.