Рибар улови алигатор, "гушнат" от анаконда (Снимка)

29 October 2020
24 часа
СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Мъж, излязъл на риболов в Бразилия, е получил повече, отколкото е "спазарил", когато на въдицата му се е закачил алигатор, който миг по-късно е бил нападнат от гигантска анаконда, пише в. "Дейли стар".

Видео от необичайната случка показва как рибарят тегли крокодила, когато змията, усетила вкусна плячка, се увива около улова му. Съдейки по кадрите, анакондата е достатъчно едра, за да погълне алигатора цял, предава БТА.

Клипът, заснет преди около седмица, първоначално е циркулирал сред рибарите в щата Мато Гросо до Сул, след което се е разпространил в социалните мрежи по света, събирайки милиони гледания.

Предполага се, че впечатляващите кадри са заснети в обширния блатист регион Пантанал, част от който е на територията на бразилския щат.

Въпреки глобалното внимание, рибарят, заснел видеото, така и не е идентифициран. Такъмите, използвани от мистериозния въдичар, са забранени за употреба от аматьори, което навежда на мисълта, че той е професионалист.

Загадка остава също как е завършила схватката - дали рибарят е успял да измъкне алигатора от "прегръдката" на анакондата, или го е оставил на съдбата му да стане лесна закуска.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/