Скандалите на Кобрата

16 October 2020
България Днес
Кобрата си изпати от целувката със Суши
Кобрата си изпати от целувката със Суши

Тенът му е по-добър от моя! Тези думи на Кубрат Пулев по адрес на световния шампион Антъни Джошуа предизвикаха поредния скандал с българския боксьор. Чувствителните по темата британци веднага обвиниха Кобрата в расова дискриманация срещу тъмнокожия боксьор. Медиите на Острова подеха кампания срещу българина, въпреки че голяма част от феновете определиха изявлението на Пулев като “невинна шега” и призоваха “Скай Спортс” да не внася излишно напрежение като интерпретира грешно думите му. Все пак Кубрат трябваше отново да влиза в обяснителен режим и да се оправдава за обвиненията в расизъм.

“Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа - казва най-добрият ни боксьор в официално изявление. - Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цвета на кожата. Не мога да повярвам, как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му! Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам. Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения.”  Пулев и Джошуа вероятно ще се бият през декември

Пулев и Джошуа вероятно ще се бият през декември

Острият език и спонтанните действия на Пулев често му създават сериозни неприятности.

Повече за тях чети в "България Днес"

Пулев продължава да се готви в Белмекен
Пулев продължава да се готви в Белмекен
Българинът бе нокаутиран от Кличко
Българинът бе нокаутиран от Кличко
Проблемът с визите вече е решен
Проблемът с визите вече е решен
С Андреа имаха планове за семейство
С Андреа имаха планове за семейство

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.