Съдии пак дадоха победата на съперника на Багата

31 May 2020
24 часа
Благой Иванов
Благой Иванов

Българският ас в ММА Благой Иванов-Багата отново загуби със спорно съдийско решение.

С 2:1 реферски гласа (27-30, 29-28, 29-28) Аугусто Сакай получи победата в мача от тежка категория от програмата на галата, която най-авторитетната ММА верига - UFC, провежда в ултрамодерния си център в Лас Вегас.

По същия начин Багата падна и в предишния си мач от американеца Дерик Луис, който после призна, че не е очаквал да му бъде вдигната ръката.

Така въпреки че отново се представи достойно, Иванов за първи път в ММА кариерата си записа 2 загуби поред. Статистиката му вече е 18/4.

След победата Сакай е с 15/1.

В третия 5-минутен рунд Сакай се спаси от събаряне на земята с хващане за оградата на клетката и трябваше да бъде наказан с отнемане на точка, но това не се случи.

Според сайта на UFC това е струвало скъпо на българина.

Битките във Вегас, естествено, се състояха без публика заради разпространението на коронавируса. Галата е първото спортно събитие в щата Невада при пандемията.

Смесените бойни изкуства пък са въобще първият спорт, който тръгна в САЩ отново, благодарение на UFC.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/