Багата тренира здраво за битката със Сакай (Снимки)

20 May 2020
24 часа
Багата удря в протектора боксовия си треньор при поредното занимание. Снимки: фейсбук на Благой Иванов
Багата удря в протектора боксовия си треньор при поредното занимание. Снимки: фейсбук на Благой Иванов

Българската звезда в ММА Благой Иванов-Багата тренира здраво за предстоящата си битка с бразилеца Аугусто Сакай.

Мачът от тежка категория на най-авторитетната верига в смесените бойни изкуства UFC ще се проведе на 30 май. Все още окончателно не е уточнена арената, на която ще се състои галата.

Освен в залата Багата тренира упорито и на двора в дома си в Лас Вегас. Това става ясно от снимка в профила му във фейсбук.

За него двубоят срещу Сакай ще е пети в UFC. Заради затрудненията, създадени от разпространението на коронавируса, той бе отлаган 2 пъти. Първата дата бе 9 май, а втората - 23-и.

Заразата е и причината все още не е уточнено мястото за битката в октагона. Босът на UFC Дейна Уайт планираше галата да бъде проведена в ултрамодерния център на веригата в Лас Вегас.

В момента обаче в щата Невада спортните мероприятия са забранени. Няма яснота кога това ще се промени.

От щата Аризона отправиха покана към UFC и тя най-вероятно ще бъде приета.

До момента в UFC Иванов първо загуби от Жуниор дос Сантос (Браз), а след това победи американеца Бен Ротуел и австралиеца Тай Туиваса.

На 2 ноември миналата година в прочутата зала “Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк Багата бе порязан от съдиите и загуби с 1:2 гласа от Дерик Луис.

След мача американецът призна, че е очаквал реферът в клетката да вдигне ръката на съперника му.

Общата статистика на бившия световен шампион в бойното самбо е 18 победи и 3 загуби. Тази на Сакай е 14/1. Бразилецът е в серия от 5 поредни успеха.

Иванов тренира и на двора в дома си.
Иванов тренира и на двора в дома си.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/