Защо Tinder връзките са създадени да продължат завинаги

13 February 2020
Тина Арнаудова

Знаете ли, че много голям брой хора вече срещат своя партньор благодарение Tinder.

И преди да започнете насмешливо да повдигате вежди и да се подхилквате под мустак с усещането, че тая „любовна“ история няма да я бива, задръжте малко ехидното, дето напъва да излезе от вас.
Изследователи на емоционалния живот в световен мащаб и на промяната в интимните отношения са открили, че двойките, които се запознават онлайн, обикновено се радват на по-добър любовен живот.

Климатът в света на запознанствата отдавна се предаде на глобалното затопляне.
Беше време, в което всичко започваше с топла усмивка и ръкостискане. Сега и една профилна снимка може да свърши работа за начало на велика любовна история.
Откакто за пръв път се появиха романтични сайтове като Match.com, начинът, по който хората се срещат с потенциални партньори и започват връзки, е по-лесен, по-бърз и, както се оказва, и по-стабилен.

Изследване, проведено от икономиста Филип Хергович от Виенския университет и Хосе Ортега, изследовател от Центъра за европейски икономически изследвания, показва, че двойките, които се срещат чрез сайтове и приложения за онлайн запознанства, е по-вероятно да имат успешен блак, отколкото хора, които са започнали романтика си по традиционните начини - чрез приятел, на работното място или в бар.

Онлайн запознанствата улесняват срещите с хора, които изглеждат различно от нас

Констатациите разкриват не само, че интернет е осигурил повече стабилност на тези взаимоотношения, но и повече разнообразие. След появата на онлайн сайтове за запознанства броят на междурасовите бракове се е увеличил.
Дигиталните романтици търсят взаимни интереси, вместо сходен външен вид, нещо, което могат да разберат от профила на потенциалния партньор.
Тези констатации са подкрепени от предишни изследвания, проведени от психолога Джон Т. Касиопо от Чикагския университет. Той разгледа данните и живота на повече от 19 000 брачни двойки и заключва, че тези, които са се срещнали чрез сайт за запознанства, са много по-доволни от връзките си от двойките, които са се запознали по „старомоден“ начин. Освен това процентът на развод при „виртуалните“ двойки бил по-малък от този на офлайн събратята им.

На онлайн запознанствата вече се гледа като предпоставка за начало на истинска любовна история

Благодарение на изчезването на стигмата, която витаеше твърде дълго около онлайн запознанствата, повече двойки могат да се насладят на солиден и удовлетворяващ брачен живот.

Стереотипите за автентичността на връзка, която започва в интернет, бавно и категорично се понижават, така че може би е само въпрос на време преди да намерите следващия си специален човек през екрана на вашия смартфон.

Какво чакате още? Инсталирайте Tinder и отворете прегръдки за любовта.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/