5 ключови упражнения за добри резултати във фитнеса

09 July 2024
MenTrend.bg
СНИМКА: freepik
СНИМКА: freepik

Всеки трениращ, независимо дали е начинаещ, любител или професионалист, когато посещава фитнес залата, иска да извлече максимума от всяка тренировка. Не всеки обаче знае на какво да наблегне и какви упражнения да изпълнява, за да постигне желаните резултати. Много хора следват стандартни програми, които са написани от неизвестен човек и с различни цели.  Важно е да знаете, че няма такава програма, която да е идеална за всички - трябва да си я създадете сами. Ето някои основни упражнения, които трябва да бъдат включени в седмичните ви тренировки.

1. Клекове

 Това е едно от най-важните базови упражнения в бодибилдинга. Клековете не само укрепват краката ви, но и правят културиста наистина по-силен. Те са чудесен начин за увеличаване на общата сила, подобряване на мускулната мобилност и подобряване на баланса. Това упражнение обаче е едно от най-трудните, така че когато го изпълнявате, трябва да следвате правилната техника, в противен случай има висок риск от травми.

2. Планкове

Упражненията за корем изграждат мощен торс. Освен това силните коремни мускули ще ви помогнат да изпълнявате много други упражнения – мъртва тяга, клекове и др.

3. Мъртва тяга.

Това упражнение е основно, защото използва много мускули наведнъж. По време на мъртвата тяга убивате няколко заека с един куршум - укрепвате краката, корема, гърба, тренирате сила и подобрявате баланса. Мъртвата тяга е от съществено значение за всеки, който иска да постигне добри резултати във фитнеса.

4. Набирания.

Много трениращи знаят, че набиранията са едно от любимите упражнения на Арнолд Шварценегер и това не е случайно. За тези, които искат да имат силен и наистина впечатляващ гръб, набиранията трябва да бъдат упражнение номер едно. Ако правите малко набирания не се отчайвайте - започнете с малко и постепенно ще можете да правите повече.

5. Лежанка

 Това упражнение е основно за всички трениращи без изключение. Каквато и да е вашата програма, каквито и цели да си поставите, лежанката е необходима за вас.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/