"Лоши момчета" е най-гледаният филм в кината у нас през уикенда

11 June 2024
MenTrend.bg онлайн
Уил Смит и Мартин Лоурънс
Уил Смит и Мартин Лоурънс

Продължението на поредицата, започнала през далечната 1995 година, "Лоши момчета: Всичко или нищо" е най-гледаният филм у нас през изминалия, изборен уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните. 

Новите приключения на Лаури и Бърнет, опитващи се да изчистят името на капитан Хауърд от полицията в Маями, са привлекли интереса на 22 839 зрители, а приходите са 331 615 лева.

На втора позиция е двуседмичният първенец - "Гарфилд: Филмът", разказващ историята за мързеливия, забавен и вечно гладен котарак. Първата анимационна кинопродукция за оранжевия любимец вече има 62 327 зрители и 703 768 лева постъпления от билети за трите седмици в кината.

На трето място в топ 10 е втората премиера от миналия петък - "Наблюдателите" на Ишана Найт Шаямалан. Разказът за загубила се в мистериозна гора в Ирландия художничка, която се опитва да намери пътят към дома, е гледан вече от 1469 зрители и има 20 094 лева от билетите им.

Четвърти по ред е филмът "Кралството на планетата на маймуните", който е вече месец в кината у нас. Разказаната през очите на шимпанзето Ноа история за познанието, което носи вече отминалият свят на планетата Земя, е с 40 292 зрители и реализира приходи от 553 241 лева.

Пето място е за "Фюриоза: Сага за "Лудия Макс", който е по екраните вече трета седмица. Филмът на Джордж Милър, пети по ред от поредицата "Лудия Макс", е привлякъл интереса на 15 308 зрители и 216 384 лева от билетите им.

На шесто място е "Училището на магическите животни". Германската история по романа на Маргит Ауер за Ида и говорещата лисица Рабат, които трябва да се приспособят в новото училище, вече десет дни е в кината, като са я гледали 4836 зрители и отчита 48 014 лева от билетите им.

На седма позиция е българският "Никога не е просто секс", представящ съвременната жена през образите на четири типа. Комедията за женската еманципация е гледана вече от 32 307 зрители и има 393 045 лева от билетите им за месец в кината.

Осмо място сред най-гледаните филми заема комедията "Измислени приятели". Начинът на малко момиче, което се опитва да се справи с трудностите в живота с помощта на невидимите си приятели, са видели вече 19 393 зрители, а за месец в кината приходите са 216 668 лева.

На девето място е друг български филм - комедията "Опасни шматки". Историята за обир в мола в столичния квартал "Люлин" е втори месец по екраните, като е видяна от 28 207 зрители и има 353 586 лева приходи.

Десета позиция заема японската анимация "Haikyuu!! The Dumpster Battle". Разказът за момчето Шойо, което въпреки дребния си ръст желае да стане велик волейболен играч, са гледали вече 2261 зрители, като за двете седмици в кината филмът е с 28 387 лева приходи.

През миналия уикенд, в който се проведоха два вида избори, в киносалоните са били 35 459 зрители, като трима на всеки четири са гледали Уил Смит и Мартин Лорънс. Миналата година по същото юнско време филми пред големия екран са били 37 521 зрители, като тогава най-голям интерес е имало към "Трансформърс: Възходът на зверовете", пише БТА.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/