11 за 756 млн. евро пропускат Евро 2024

11 June 2024
MenTrend.bg
Олимпийският стадион в Берлин, където ще е финалът на Евро 2024.
Олимпийският стадион в Берлин, където ще е финалът на Евро 2024.

Най-скъпата единайсеторка, която няма да вземе участие на Евро 2024 в Германия, струва точно 756 млн. евро. Това сочи справка в портала transfermarkt.

Поради контузии, слаба форма или просто защото националните им отбори не се класираха за най-големия световен футболен форум, куп звезди ще пропуснат шампионата на Стария континент. Разбира се, най-скъпият футболист сред 11-те е звездата на “Манчестър Сити” Ерлинг Холанд. Головата машина за пореден път не успя да помогне на родината си Норвегия да стигне до същинската част на международни състезания. Холанд към момента е 2-ият най-скъп на планетата. Той е оценен на 180 млн. евро.

Колегата му в националния отбор, но и съперник във Висшата лига - Мартин Йодегор от “Арсенал”, е вторият най-скъпо струващ, който ще пропусне финалите в Германия. Халфът струва 110 млн. евро.

№3 по стойност в импровизирания състав е детето чудо на испанския футбол Гави. Талантът от “Барселона” се контузи тежко и няма как да помогне на съотборниците си, които тази година не са сред големите фаворити.

Иначе на вратата на отбора, в който са поставени най-големите липсващи, е Тибо Куртоа. Белгиецът се завърна от тежка контузия едва в края на сезона и логично не бе взет от селекционера на страната Доменико Тедеско.

В селекцията с най-скъпи играчи, които ще гледат Евро 2024 по телевизията, попадат още Люка Ернендес от Франция (40 млн.), който е със скъсани връзки, Бен Уайт (55), Джак Грийлиш (60), Рийс Джеймс (40), Хари Магуайър (18) от Англия, които отпаднаха от плановете на Гарет Саутгейт, както и Александър Исак (75) от Швеция, чиято родина не успя да вземе квота за шампионата в Германия.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/