Тайната на шампиона Карлос Алкарас е саламура от кисели краставички

11 June 2024
24 часа
Карлос Алкарас Снимка: Instagram
Карлос Алкарас Снимка: Instagram

Какво помага на Карлос Алкарас да играе толкова добре?

По време на мачовете си от “Ролан Гарос” испанецът непрекъснато пиеше нещо по време на почивките и често караше подавачите да му носят малки шишенца.

Оказа се, че новият шампион разчита на саламура от кисели краставички, която намалява риска от схващане на мускул.

Точно това провали Алкарас в полуфинала му срещу Новак Джокович в Париж миналата година.

Според физиотерапевта Хуахо Морено положителният ефект се получава от солта и витамините в саламурата. Едната версия е, че с приемането на сока от буркана краставички се възстановява балансът на соли и минерали в организма. Други твърдят, че саламурата активира рефлекс, който “подсказва” на тялото да спре процеса на схващане.

След победата във финала Алкарас разкри, че смята да си направи татуировка с Айфеловата кула, която да му напомня за първата титла в откритото на Франция.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/