Шеф Чоткин готви на принц Хари и Меган Маркъл патица по пекински

26 May 2024
Мария Начевска
Лъчезар Чоткин напуска работата си в Лондон, за да участва в “Кухнята на Ада”.
 СНИМКА: КРАСЕНА АНГЕЛОВА
Лъчезар Чоткин напуска работата си в Лондон, за да участва в “Кухнята на Ада”. СНИМКА: КРАСЕНА АНГЕЛОВА

31-годишният готвач не само взе наградата от 100 000 лв. в “Кухнята на Ада”, но и се сгоди в тв шоуто

Изключителен, вдъхновяващ, неуморим, невероятна енергия. Ти си пример за всички! Не трябва да се отказваш никога, ти си велик!

С тези думи шеф Виктор Ангелов се обърна към Лъчезар Чоткин, първенеца в шестия сезон на Hell's Kitchen по Нова тв, след което му връчи чека с голямата награда от 100 000 лв.

Освен че победи, 31-годишният кулинар излезе от “Кухнята на Ада” сгоден за младата Камелия Маджарова, която също участваше във форма̀та, но сравнително рано го напусна.

Той е най-прекрасният мъж, с когото съм се запознавала. Нямам търпение да се видим в реалния свят. И мога да кажа, че съм влюбена. Смятам, че срещнах голямата си любов в този риалити формат. Това казва избраницата на Чоткин в предаването “На кафе” още преди форматът да е приключил.  Чоткин направи предложение за брак на своята избраница Камелия.
СНИМКА: НОВА ТВ

Чоткин направи предложение за брак на своята избраница Камелия. СНИМКА: НОВА ТВ

Кулинарят е категоричен, че дори и да не беше спечил предаването, щеше да потърси Камелия. “Ние си се харесахме. Тя беше първият човек, който дойде и ме подкрепи в труден момент, когато постоянно ме номинираха. Оттам усетих топлината от нейна страна”, признава Чоткин.

Казва, че въпреки крехката ѝ възраст, 22-годишната Камелия разсъждава много добре и иска нещата, които и Чоткин иска. “Това ме накара просто да се влюбя в нея.”

По време на шоуто съучастниците му все му обяснявали, че Камелия сигурно вече си е намерила друг, но Чоткин до последно вярва, че тя го чака.

Засега все още е в България, но скоро възнамерява да замине отново за Англия. По думите му вече няма как да мисли само за себе си, а и за Камелия. “Трябват компромиси и от двете страни, не мога да ѝ кажа: “Идваш сега с мен”. Трябва и на двамата да ни е хубаво и комфортно”, казва той.

Това да живееш 3 месеца с непознати хора, понякога влизаш в конфликти и въпреки това не можеш да напуснеш - тези неща се оказват най-предизвикателни за Чоткин в “Кухнята на Ада”.

Попада в кулинарното шоу, след като негова приятелка

го записва

Тъй като той е кръстник на детето ѝ, тя има информация от личните му документи като ЕГН и др. и решава да го запише за предаването. По това време той е в Лондон и работи като трети главен готвач в кухнята на 5-звезден хотел. Когато от Hell's Kitchen му се обаждат за кастинга, първоначално е много изненадан и с почуда им отговаря, че изобщо не се е записвал за предаването. Малко след това се замисля и решава да се впусне в кулинарното състезание. “При мен случайните неща са най-хубавите”, казва той.

Чоткин е родом от Червен бряг. Много палав, див и все усмихнат - такъв бил като дете. Освен това много държал на това как изглежда. “На първия учебен ден исках да изглеждам различен от всички, избрах си и папийонка. Това си пролича и в предаването - бях единственият, който е най-различен от другите, най-естествен”, казва той.

Влюбва се в готвенето покрай родителите си и баба си. Спомня си как като е приготвял сандвичи с кашкавал, самото мазането на масълцето, настъргването на кашкавала, за да се изпече хубаво - тези малки детайли го накарали да стане готвач.

На 12-13 г. се мести със семейството си в Милано. Там, без да знае дума на италиански, тръгва с брат си на училище. “Ние пристигаме ден преди да започнем училище. Беше пълен кошмар”, спомня си Чоткин. Съучениците му го приобщават, помагат му с италианския език и така за 2-3 месеца кулинарят го проговаря. Още 16-годишен започва работа в кухнята, след като от училището предложили платен стаж.

След 14 години в Милано той се мести в Лондон покрай свой приятел. След като се разделя с тогавашната си приятелка, а и в Италия му омръзнало, Чоткин се връща в България. Среща добър познат, който живее в Англия, и го пита дали няма да се намери работа там. Месец по-късно му казват, че има едно свободно легло за него в Лондон. Без да се замисли, Чоткин заминава за Англия. След като плаща наема, остава само със 70 паунда.

Трябвало да започне работа в “Макдоналдс”, но документите му много се бавили и му отказали позицията. Така, без работа и пари, Чоткин отива в агенция, която да му осигури някаква позиция.

Става мияч на чинии в ресторант към 5-звезден хотел,

защото не знае английски език. Но постепенно се издига - преминава към заготовките и накрая го повишават в готвач.  Чоткин като малък

Чоткин като малък

Известни личности посещават популярния ресторант в Лондон, в който Чоткин работи, преди да попадне в кулинарното шоу. Затова може да се похвали, че е готвил на принц Хари и Меган Маркъл, рап изпълнителката Карди Би и футболния отбор на “Челси”.

Специалитетът в ресторанта е патица по пекински - това си и поръчват членовете на кралското семейство, както и отборът на “Челси”.

“Това са много известни личности и ние нямахме право да излизаме. Само ни предупредиха на коя маса са, за да не правим грешки”, спомня си кулинарят. Два часа преди да дойдат принц Хари и Меган Маркъл в ресторанта, охраната е проверявала и осигурявала мястото.

“Хвърлял съм тигани по мои колеги, но и по мен са хвърляли”,

признава Чоткин за работата си в професионалните кухни. Въпреки това кулинарите често се шегували, например взимали метлата и се престрували на Хари Потър и др. “Гледахме по някакъв начин да се забавляваме, защото като готвач твоят втори дом става кухнята”, обяснява той. Затова може да се каже, че Чоткин е бил подготвен за Hell's Kitchen - “знаех, че ще има мятания и хвърляния, разливане на сосове по главата и т.н.”.  Лъчезар Чоткин - първенецът в шестия сезон на Hell's Kitchen

Лъчезар Чоткин - първенецът в шестия сезон на Hell's Kitchen

Любимото му ястие за готвене са спагети “Карбонара”. А това, което би ял постоянно, са лазаня “Болонезе” и спагети “Алио, олио е пеперончино” - една от най-известните пасти в Италия. Приготвят се с чесън, зехтин, чили и магданоз.

 

 

 

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/