Кирил Петков заведе семейството си на плажа от скандала с фалшивите подписи и заговори за доносници на ДАНС

07 May 2024
24 часа
Кирил Петков със семейството си на плаж Корал
СНИМКА: Facebook/Kiril Petkov
Кирил Петков със семейството си на плаж Корал СНИМКА: Facebook/Kiril Petkov

"Днес е Гергьовден - един от най-светлите християнски празници и ден на храбростта. Честит имен ден на всички именници! Честит празник на българската армия!" Това написа Кирил Петков в своя фейсбук профил.

Съпредседателят на ПП-ДБ отбелязва празника на плаж Корал, който е част от скандала дали заедно с Лена Бориславова са фалшифицирали подписи. Според публикации в сайта "Бивол" двамата са съставили неистински протокол на сдружението "Да запазим Корал", за да може Петков да излезе от управителния му съвет през 2021 г. и да стане служебен министър на икономиката.

"Отново съм със семейството си на плаж Корал и се радваме на майското слънце. Въпреки че на много тази тема омръзна, тя е добър пример какво означава смелост и храброст в днешния ден и какво не.

Колкото и някои хора да се опитват да омаловажат успеха на запазването на красивите дюни зад този прекрасен плаж – той е вече факт и бе постигнат в миналия парламент.

Да, този успех включва и години наред работа на много хора, както и мечтата на всички в сдружение "Да Запазим Корал", но реално се довърши тази година точно от хората, които посмяха да влязат в политиката, независимо че там е най-незавидното място. Хората като Мирослава Петрова, които също можеха да се занимават с много други по-приятни неща. Хора като нея, аз бих нарекъл храбри! Точно като нея, която нито един път не попита "на кое място в листата ще бъда?," защото нея я интересуваше каузата, а не говоренето за каузата и потенциалните героични постове като тези на други фейсбук рицари, които накрая се превърнаха и в ДАНС доносници. Не е храброст да доносничиш на ДАНС. Там е мръсно, няма смисъл да се правите на революционери, а реално да ви използват в тази кампания точно силите на задкулисието. Революционери, за които голямото постижение тази година беше да се опитат да очернят името на една от най-смелите жени в политиката днес.

Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май! Не видяхме нито биволи, нито птички да вдигат шум. Беше тихо и спокойно. Има една запазена красива природа на един черноморски плаж, на която и нашите деца ще могат да се радват. Чудесно е! Честит празник на храбростта", пише Петков в своя пост.

Днес е Гергьовден - един от най-светлите християнски празници и ден на храбростта. Честит имен ден на всички именници!...

Публикувахте от Kiril Petkov в Понеделник, 6 май 2024 г.

Припомняме, че последната седмица на април бяха публикувани документи, за които се твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на „Да запазим Корал" Атанас Русев.

По-късно Русев заяви пред bTV, че фалшиви документи, подписани с електронния подпис на Лена Бориславова, за да може Кирил Петков да бъде освободен от управата и да заеме министерския пост преди 3 г. 

Самият Петков замеси Румен Николов - Пашата в историята като припомни, че през февруари 2022 г. в качеството си на премиер подал списък от 19 лица на тогавашния главен прокурор Иван Гешев. Част от този списък бил и Пашата, а според Петков Атанас Русев му се обадил, за да му се скара, че Румен Николов е включен в списъка.

Софийската районна прокуратура съобщи, че е образувала досъдебно производство срещу Лена Бориславова, а тя от своя страна заяви, че се отказва от имунитета си, за да помогне на разследването.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/