4000 сърца туптяха в НДК с пеещото сърце на Георги Христов (Видео, снимки)

29 April 2024
24 часа
Георги Христов на сцената на зала 1 на НДК.
Георги Христов на сцената на зала 1 на НДК.

Президентът Румен Радев и съпругата му аплодираха на крака

Осветен е само единият край на тежката плюшена завеса. Лъчът пада върху музикант, който свири на класическа китара. 4000 души в зала 1 на НДК разпознават мелодията. Липсва им само гласът, който не може да бъде сбъркан дори и в тъмното. Минута-две по-късно почитателите на Георги Христов избухват в аплодисменти, а залата е оглушена от мощното му “Пей, сърце… И да нямаш сили, пак запей”.  Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава аплодират на крака.

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава аплодират на крака.

Изключително емоционален - като изповед, бе концертът в събота вечер на един от най-талантливите и обичани български певци. Звучаха и някои от вечните му хитове, но и нови песни, които изпълни за първи път пред препълнената зала.

А в паузите между тях Георги Христов усмихна феновете си с чувство за хумор, дори самоирония. Шегуваше се с възрастта си, наричайки себе си “един държелив старец”, със зрението си, докато многократно слизаше в тъмната зала сред публиката, дори с “ужасния си характер”. Спомена за него мимоходом, докато изпълняваше хита си “Какъвто съм, такъв съм”. В изключителна форма, певецът танцува, смени четири елегантни костюма с много блясък.  Георги Христов пее с Нели Рангелова “Когато се огледам в очите ти”, която е “огледало” на дългогодишното им близко приятелство и в живота, и на сцената.

Георги Христов пее с Нели Рангелова “Когато се огледам в очите ти”, която е “огледало” на дългогодишното им близко приятелство и в живота, и на сцената.

“Пей, сърце” се казва и новият му албум, който излезе на 27 април - деня на концерта. Точно година и половина след последната му изява в зала 1 на НДК.

“Година и половина без вас е много време - моето сърце е за всички вас”, обърна се Георги Христов към вярната си публика. В залата бяха и президентът Румен Радев със съпругата си Десислава. На бисовете двамата го аплодираха на крака. Те са големи почитатели на певеца, бяха и на предишния му концерт в НДК.  Певецът подари на децата новия си албум

Певецът подари на децата новия си албум

Големият глас на българската музика за първи път представи своя песен, посветена на България. Тя е по музика на Димитър Гетов и текст на Джина Дундова. “Българийо, майчино обятие” със сигурност ще вълнува и разплаква почитателите му.

Публиката чу и дуета му с Нели Рангелова “Когато се огледам в очите ти”, която е “огледало” на дългогодишното им близко приятелство и в живота, и на сцената.

И още нещо направи за първи път Георги Христов - покани желаещ от публиката да изпее заедно с него един от най-големите му хитове “Щракам си с пръсти”. Престраши се жена, с нея излезе и момиченце. А след първия рефрен на сцената изтичаха още 6 деца. Певецът подари на всеки новия си албум.  Георги Христов на сцената на зала 1 на НДК.

Георги Христов на сцената на зала 1 на НДК.

Класата на концерта нямаше да е същата без великолепните музиканти от оркестър “Симфониета”, както и групата на Георги Христов “Черно и бяло”. На 2 юни звездата ще има концерт в Летния театър във Варна. На 3-и ще бъде в Бургас, а на 6-и - в Пловдив. Предстои да бъдат обявени и останалите дати от турнето му.  


Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/