Манифестирането вече не е маршируване с лозунги, а техника за хубави преживявания чрез позитивно мислене

26 April 2024
24 часа

Един от начините е да пишете на лист желанията си, все едно вече сте ги сбъднали

Ако сте от по-възрастното поколение, което е живяло преди 1989 г., като чуете "манифестиране" вероятно се сещате за ходене под строй с лозунги по площади.
Всъщност думата вече има ново значение - да привлечеш хубави преживявания и да преобърнеш живота си чрез силата на мисълта и действията си. Това е метод, който набра особена популярност през последните 2 г. Мнозина прибягват до него, за да получат това, което желаят, но е важно да се уточни, че действа тогава, когато наистина повярвате, че положителните ви мисли ще станат реалност, и не спирате да ги визуализирате.

 Думата произлиза от английски - manifestation, и в буквален превод значи манифестация и изразяване. Това всъщност е обявяване и приемане на заявени намерения. Манифестирането е способността да използвате силата на ума си, за да промените и създадете реалността, която преживявате.

Тази практика започва с придобиването на яснотата как наистина искате да изглежда животът ви и как да се чувствате след шест месеца или година. Започнете да пишете как си го представяте от гледна точка на бъдещото ви аз. Опишете как се чувствате. Може да напишете и какви цели сте постигнали до този момент. 

Един от начините, по който може да манифестирате, е

да действате така, все едно

вече сте постигнали желаното

Може да го напишете, кажете или само да си го представяте. Мечтаете си да имате нова кола? Тогава се дръжте така, все едно тя вече ви чака в гаража. Събудете се с мисълта колко щастливи сте от новата си придобивка и как ще я подкарате към работа. А за да бъде още по-реалистично - колко са разходите по поддръжката ѝ. Искате партньорът ви да ви предложи брак? Тогава си представете как на пръста ви блести диамантен пръстен, а предложение любимият ви е направил по най-романтичния начин. Но не очаквайте, че след ден на манифестиране желанията ви ще се осъществят. Както с всичко останало и тук се изисква постоянство.

Вторият метод за манифестиране се нарича 3 6 9. Вземете тетрадка, дневник или дори един бял лист и започнете да пишете своето желание 3 пъти, намеренията си 6 пъти и желаните резултати 9 пъти. И така, докато станат реалност. Във всяка дума обаче влагайте цялата си положителна енергия и мисъл.

Вижън борд (Vision board) - Този подход може да ви върне назад в 90-те. Вместо да лепите по стената си плакати на любим актьор или да изрязвате негови снимки от списания, направете същото, но с картинки, които олицетворяват мечтаното от вас бъдеще. Разбира се, че можете да ги залепите на дървена дъска например или в тетрадка, а можете да използвате и телефона си. Запазете снимка на току-що омъжила се двойка, на пътуване до Малдивите или на уютна вечер у дома с любимия човек и вкусна вечеря. Не забравяйте да ги гледате всеки ден.

Третият вариант е да отделяте всеки ден по няколко минути, за

да напишете за какво

сте благодарни, че имате

в живота си в момента

Този метод се нарича израз на благодарност.

17 секунди - според този подход, ако се фокусираш за 17 секунди върху дадена мисъл, отключваш вибрациите към нея, започва и процес на привличане.

Тефтер, бурканче или портмоне - пишете редовно в своя тефтер желанията си и начина, по който искате животът ви да се промени, както и вие самите. Най-големите си мечти може да запишете на малки листчета хартия и да поставите някъде близо до вас, за да ги виждате често.

55 х 5 - този метод на манифестиране изисква 5 дни поред да пишете вашата нагласа или желание по 55 пъти. Така настройвате вибрациите на същата честота с желанието ви.

Най-важно при тази духовна практика е позитивното мислене. То все пак е изключително важно и за цялостното ви психическо здраве. Позитивното мислене може да доведе и до по-малко случаи на депресия и по-добри умения за справяне по време на стресови ситуации. Освен това може да ви помогне да се доближите до целите си.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/