Риба половин тон вадят с кран в Гърция

20 April 2024
Добромир ДОБРЕВ
Гигантската риба тон от Йонийско море
Гигантската риба тон от Йонийско море

Кран бе нужен, за да измъкнат чудовищно голяма риба в Гърция. За това гръмнаха медиите в южната ни съседка. Тези дни от Йонийско море е уловена риба тон. Щастието се усмихнало на местни рибари от малкото градче Астакос в Западна Гърция, разположено на самото крайбрежие.

Оказва се, че морският "звяр" тежи цели 485 килограма. Това категорично е най-голямата риба, изваждана от гръцки води в последните години, твърдят комшиите ни.

Рибарите са увеличили драстично банковите си сметки след този благодатен улов. Филето от риба тон обикновено се продава на пазара за около 25 евро за килограм и е много търсено.

Рибата тон е бърза и мощна риба, която се нарежда сред най-добрите хищници във водата. Особеност при нея е, че мускулите й генерират достатъчно топлина, за да има по-висока телесна температура от околната среда. Може да достигне дължина до над 4 метра и тегло до 700 кг. Счита се, че рибата тон живее до 50 години.

СПОДЕЛЕТЕ С НАС ВАШИТЕ ЛОВНИ И РИБОЛОВНИ ТРОФЕИ. Разкажете ни любопитна лакърдия с пушка или въдица в ръка. Независимо колко е голяма рибата ви, покажете ни я. Изпращайте снимките и разказите си е-mail: dobreffishing@abv.bg или с писмо на редакционния адрес и ние ще ги публикуваме.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/