След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара

20 April 2024
24 часа
Брад Пит и Анджелина Джоли  Снимка: Х / HermesBet
Брад Пит и Анджелина Джоли Снимка: Х / HermesBet

Откакто десетгодишната връзка на Анджелина Джоли и Брад Пит приключи с развод след двегодишен брак, състоянието на бившата съпруга се е увеличило. При това с близо 100 милиона долара. Но Анджелина Джоли обвини "контролиращия" си бивш съпруг Брад Пит, че "я е изтощил финансово" чрез продължителната съдебна битка за винарната, за която водят битка след раздялата им през 2016 г. 

Тези пари са дошли чрез заеми, издръжка на деца, подаръци и милионите, които е спечелила от продажбата на нейния 50-процентов дял от имота, който стои в основата на спора - "Шато Миравал" - десет процента от които са й подарък от Пит

Бившият френски дом на двойката, зашеметяващо имение от 1200 акра и лозе, струваше 60 милиона долара, когато го купиха през 2008 г. Сега, благодарение на усилията и инвестициите на Пит в бизнеса, той е оценен на умопомрачителните 164 милиона долара.

И докато 48-годишната Джоли изглежда, че се оплаква от липсата на средства в последните си съдебни искове, източници, близки до Пит, посочват, че звездата от "Томб Райдър" явно е имала достатъчно средства, за да подпише сделка за придобиване на уникално пространство в Манхатън някога собственост на Анди Уорхол, което се дава под наем за около 60 000 долара на месец. Джоли е подписала осемгодишен договор за наем за имота от 6600 квадратни фута, който да използва като магазин за реклама на нейния моден лейбъл Atelier Jolie.

В новоподадени съдебни документи, екипът на актрисата твърди: "Изключително болезнено е за Джоли да трябва да се защитава в съдебния процес срещу Пит - само по себе си това е още един пример за непрестанните усилия на Пит да я контролира и изтощава финансово - особено защото фалшивите твърдения на Пит що се отнася до причините, поради които сделката с "Миравал" се провали, може да се докаже само като се направи точно това, което Джоли никога не е искала да направи: да се предостави на съдията причината, като така наруши споразумението за неразгласяване, което Пит искаше, за да прикрие историята си на физическо и емоционално малтретиране на Джоли и семейството им".

Източник, запознат със ситуацията, казва: "Анджи казва, че Брад я обезкървява - но изглежда, че тя иска да го обезкърви. Далеч от намерението да съсипе бившата си, изглежда, че Брад се е нагърбил, за да подкрепи Анджи и да й помогне финансово, въпреки че тя изглежда толкова отмъстителна", добавя източникът.

Пит обвини Джоли, че е нарушила договора им за покупка, когато е продала своя дял от 50 процента в "Шато Миравал" на руския олигарх Юрий Шефлер през 2021 г., без съгласието на бившия си съпруг.

Според Джоли по-ранната оферта да го продаде на Пит за 54 милиона долара се е сринала поради неговите искания. Но приятели на носителя на Оскар звезда се засилиха да го защитават като човек, който е бил само щедър в отношенията си с актрисата.

До 2018 г. Пит е похарчил повече от 1,3 милиона долара за издръжка на деца, включително терапия за децата, както и е платил стотици хиляди в разни сметки.

Според източници Пит е бил последователен в плащането на тези разходи през последните седем години, които с днешна дата възлизат на близо 10 милиона долара.

Когато ексдвойката купи шатото през 2008 г., Пит взе 60 процента от винарското предприятие и имението, докато Джоли взе 40 процента.

Пит наля милиони в шатото, разшири бизнеса, което доведе до ръст на продажбите от 300 процента.

Скоро имението, което те закупиха за около 60 милиона долара, струваше по-близо до 164 милиона долара.

Към момента на сватбата им Джоли е "спряла да инвестира" според подадените преди това съдебни записи - нещо, което тя отрича, съобщи dir.

Все пак Пит й прехвърли 10 процента от своя дял като сватбен подарък през декември 2013 г. "за сумата от 1 евро [никога не е плащано]", така че към момента на брака им през август 2014 г. те са били равноправни партньори.

Винарната Снимка: Х / Mike Izzo
Винарната Снимка: Х / Mike Izzo

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/