Стоичков и Балъков водят легендите за стотния юбилей на "Етър" на "Ивайло"

18 April 2024
Дима Максимова
Снимки: Фейсбук страница на "Етър" Велико Търново
Снимки: Фейсбук страница на "Етър" Велико Търново

Легендите на българския футбол Христо Стоичков и Красимир Балъков ще изведат двата „звездни" отбора по време на култовия мач между шампионския „Етър" и Пеневата чета – бронзови медалисти от САЩ-94! Имената на единствените двама българи, избирани в Идеален отбор на Световно първенство, бяха първите, които обявиха организаторите. Христо Стоичков и Красимир Балъков са потвърдили участието си и появата им със сигурност ще предизвика огромния интерес на привържениците, очакват от ръководството на великотърновския клуб.

„Боляри! Започваме да обявяваме имената на легендите, които потвърдиха присъствието си на Празника за стотния юбилей на "Етър" и в мача между "Звездите на "Етър" и "Звездите на България". Първото име е не на някой друг, а на Красимир Балъков! Легенда на "виолетовите", на "лъвовете" и на световния футбол, с трайно присъствие и успехи в историята на "Етър", "Спортинг" и "Щутгарт". Футболист № 1 на Велико Търново за ХХ век, един от двамата българи, избирани в Идеален отбор на Световно първенство. Добре дошъл отново на "Ивайло"!, обявиха от „Етър".

"Той потвърди с готовност и отзивчивост своето участие в стотния юбилей на „Етър"! И ще изведе Пеневата чета срещу „виолетовите" шампиони на стадион „Ивайло".
Да описваме ли кариерата и успехите му? Едва ли има българин, който да не ги знае прекрасно. Самият той лично написа своята биография с брилянтните си изяви по футболните терени. Разбира се, с помощта на своите съотборници, треньори, приятели, което никога не пропуска да подчертае...
Най-разпознаваемото име на българин по целия свят. Защото и до ден-днешен, където и да отидете, споменете ли думата „България", насреща неизменно следва реакцията:
Христо Стоичков!,  не спира еуфорията в Търново.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/