Бербатов се натиска за купона в Леверкузен

16 April 2024
Добромир ДОБРЕВ
Футболистите на "Байер" поливат треньора Шаби с бира (вляво); Митко Бербатов с екипа на тима от Леверкузен (вдясно)
Футболистите на "Байер" поливат треньора Шаби с бира (вляво); Митко Бербатов с екипа на тима от Леверкузен (вдясно)

*За историческата първа титла на "аспирините"

*Моят бивш клуб "Байер" е най-добрият в Европа, отсече Митко

Българският легендарен нападател Димитър Бербатов, къде на шега, къде на истина, пожела да празнува титлата в Бундеслигата заедно с бившия си клуб "Байер". Тимът от Леверкузен за първи път в историята си стана шампион на Германия. Треньорът Шаби Алонсо записа със златни букви името си в клубната визитка, прекъсвайки серията от 11 поредни титли на "Байерн". "Аспирините" размазаха "Вердер" (Бремен) с 5:0. Така те имат 16 точки преднина пред баварците и "Щутгарт" и вече са недостижими на върха пет кръга преди края на Бундеслигата. Още по-впечатляващото е, че те нямат нито една загуба до момента през сезона. А ето и какво каза Бербо във видео на профила си в инстаграм:

"Хора, знаете какво стана днес, нали? За първи път някога "Байер" (Леверкузен), моят бивш отбор, стана шампион. Напълно заслужено, най-добрият отбор в Бундеслигата, най-добрият отбор в Европа. Толкова съм щастлив", възкликна Димитър.

"Начинът, по който играят футбол... Ооо, напълно заслужено да са шампиони. Поздравления, обичам ви, момчета. Вие сте легенди сега. И не забравяйте да ме поканите в края на сезона, когато празнувате. Ще се видим, обичам ви, хора."

Бербатов бе продаден от ЦСКА на "Байер" през 2001 година за 1,3 милиона евро. Той игра за "аспирините" до 2006 година преди да премине в "Тотнъм". За германския тим записа 154 мача и 69 гола, като дори игра финал в Шампионската лига, загубен от "Реал" (М). В Бундеслигата с тима стигна до сребърните медали, а има и загубен финал за Купата на Германия.

Празненствата за отбора на "Байер" започнаха още след последния съдийски сигнал в неделя. Наставникът Шаби Алонсо беше залят с бира от своите играчи, както повелява традицията, още по време на пресконференцията си, а след това и в съблекалнята.

"Щастлив съм заради всички. Може би е здравословно за Бундеслигата и германския футбол и други отбори да печелят. Трябва да се насладим. Това е страхотен момент. Сега е време да празнуваме, заслужихме го", коментира испанският специалист.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/