Димитър Стефанин: Работата с Натали Трифонова е като виенско колело (Снимки)

16 April 2024
Петя Минкова
Димитър Стефанин и Натали Трифонова по време на тренировка за благотворителния спектакъл. 
СНИМКА: ЛИЛИЯ ЙОТОВА
Димитър Стефанин и Натали Трифонова по време на тренировка за благотворителния спектакъл. СНИМКА: ЛИЛИЯ ЙОТОВА

Като танцова двойка минаваме през много изпитания, трудности и щастливи моменти, голям подарък е да виждам как се учи тя

Кален в сурови битки в австрийския Dancing Stars, някои наситени с омраза и драматизъм, Димитър Стефанин сякаш предаде целия си позитивизъм и с красивата тв водеща Натали Трифонова подготвиха зрелищен благотворителен спектакъл в подкрепа на възрастните хора.

„Сега е време да им се отблагодарим – на тях, на близки и приятели, които може би се чувстват забравени от света. Нека подкрепим нашите баби и дядовци и възрастните хора и да им помогнем да изживеят старините си достойно", обясни по този повод Стефанин.

Красивата синоптичка прегърнала благородната идея веднага щом я чула:

„Включвам се с огромно удоволствие в благотворителния спектакъл, организиран от Димитър Стефанин – коментира пред „24 часа" Натали Трифонова. - Вдъхновяващо е да виждаш как млади хора подават ръка на по-възрастните и им подаряват усмивки."  Стефанин и Натали Трифонова се опитват да се снимат докато правят акробатики в залата. 
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Стефанин и Натали Трифонова се опитват да се снимат докато правят акробатики в залата. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Двамата се запознават през януари. Въпреки всички интриги по техен адрес, че се карат, че не се понасят, двамата се забавляват и на репетициите не само танцуват на пълни обороти, а и в пълен синхрон в името на добрата кауза.

„Работата с нея е енергична, забавна, всеки ден е като едно виенско колело, човек не знае къде ще се намира, защото ние като танцова двойка в Dancing Stars минаваме през много трудности, изпитания и щастливи моменти – разказа пред вестника Стефанин. – В края на деня става ясно, че всичко си е заслужавало, защото тя всеки ден се развива, всяка седмица научава нещо ново за себе си, което за мен е голям подарък, защото моята „ученичка" научава много неща през танца за себе си и за другите."  Натали Трифонова и Димитър Стефанин тренират на пълни обороти за благотворителното събитие. 
СНИМКА: ЛИЛИЯ ЙОТОВА

Натали Трифонова и Димитър Стефанин тренират на пълни обороти за благотворителното събитие. СНИМКА: ЛИЛИЯ ЙОТОВА

На въпрос защо двамата се посвещават с цялото си сърце на благотворителния спектакъл в подкрепа на възрастните, Стефанин обясни, че за него това е нещо много повече от едно просто набиране на средства.

„Смятам, че всеки един от нас има отговорност към българското общество, което може да се развие и подпомогне в много насоки – посочи той. - Благотворителни събития като "Зарадвай Баба и Дядо" обединяват артисти, приятели, семейство и обществени личности в една кауза – а тя е да се даде надежда на възрастни хора, които нямат роднини, приятели и социален кръг."

Самият той избрал да се посвети на начинанието и да подкрепи домашните грижи на „Каритас", защото смята, че българската общност и държавният апарат не заделят достатъчно ресурс и енергия за тези хора.

„А това са именно нашите баби и дядовци – убеден е талантливият танцьор. - Изключително благодарен съм на всички колеги и партньори, които са на сцената до мен - Искрен Пецов, The Secret Orchestra, Натали Трифонова, клуб „Носия", Йоанна Темелкова и др. - без тях това събитие не би се състояло."

Не по-малко запалена по идеята да помогне на възрастните е и екранната му половинка.  Натали Трифонова и Димитър Стефанин са истинско звездно цунами.
СНИМКА: ЛИЛИЯ ЙОТОВА

Натали Трифонова и Димитър Стефанин са истинско звездно цунами. СНИМКА: ЛИЛИЯ ЙОТОВА

„Иска ми се тази социална ангажираност да бъде заразна и всички ние да се сещаме по-често, че и извън нашия личен свят има хора, които имат нужда от подкрепа и обич," допълни още Натали Трифонова.

Идеята на благотворителното начинание е 70% от продажбата на билетите да бъдат дарени за каузата на „Каритас" и с тях да се подпомогнат мобилните екипи, които посещават в домовете им над 500 възрастни от различни региони на България.

Факт е, че Стефанин мъжки се пребори да им помогне, защото за реализирането на спектакъла работеше дни наред, с огромен хъс, до късно вечер, за да мобилизира всички, които биха могли да са полезни.

Същият позитивизъм и енергия той вложи и през миналата година, когато след драматична битка, наситена с омраза и хейт, той спечели австрийския Dancing Stars.

Там всичко започва сякаш наопаки. В началото по всичко личи, че законът на Мърфи буквално е по петите му. Заради първата му партньорка започва невиждана буря от възмущение, защото дотогава тя е била член на журито на конкурса и мнозина основателно питат – защо в една двойка са събрани двама професионалисти? След контузията й, Стефанин трябва да „получи" нова танцова половинка и част от публиката ядовито следи коя ще е тя. Когато става ясно, че това ще е Миси Мей, която също е с професионално танцово образование, в Австрия започва нечуван скандал.

„За първи път видях публика, която е разделена на две – сподели през май 2023 г. Стефанин пред вестника. – Не бях изпитвал такова нещо, 50% от хората излъчваха невероятна енергия и светлина, а другите сякаш щяха с погледите си да ни изядат. По очите им личеше какво изпитват и каква енергия отдават."

На въпрос как е оцелял психически между тази силна омраза и любов, и то на финала, той обясни, че рецептата му винаги е една и съща: „Когато излизам, търся човек в публиката с позитивен поглед и се съсредоточавам върху него. След това поглеждам към присъстващите в залата като цяло, но правилото е да намеря един „светъл", усмихнат човек, на когото да предам емоцията и преживяването. В случая много ми помогна силата на моето семейство."

Вероятно защото и самият Стефанин е точно такъв – ведър, весел, с бликащо чувство за хумор и с огромно желание да помага, у нас той завихри такова творческо цунами с Натали Трифонова, че двамата показаха на всички как с малко средства и с огромно желание могат да организират зрелищен и ярък спектакъл в името на благородна кауза.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/