Жената на Алексей Петров влиза в киното! Ще продуцира Ники Кънчев и Тервел Пулев

20 February 2024
Лили Ангелова
Ники Кънчев се приготвя за снимки
Ники Кънчев се приготвя за снимки

Лентата "Киберпрестъпност" вече е в кината, участват Тервел Пулев и Ники Кънчев

Социалната кампания "Пази детето", зад която седи фирмата на покойния Алексей Петров и съпругата му Марияна Петрова, показва на ученици в кината филмът "Киберпрестъпност".

Лентата ще видят деца от пет български града. Тийнейджъри от Варна, Плевен, Бургас, Хасково и Пловдив ще гледат филма безплатно, а целта на кампанията е да образова подрастващите как да се предпазват от опасностите в интернет.

Неведнъж семейството на покойния Алексей Петров участва в благотворителни проекти и инициативи.

Алексей Петров
Алексей Петров

Филмът "Киберпрестъпност" е базиран на реални събития и разказва за най-често срещаните ситуации, в които деца стават жертва на онлайн измами. Засягат се теми като изнудването на деца от педофили, изнудване с видео- или аудиозаписи, училищния тормоз между съученици, както и източването на големи суми пари от банкови карти. Продукцията има за цел да образова децата и техните родители как да се справят с потенциалните опасности. Фокусът е поставен върху стъпките, които трябва да се предприемат при общуване в интернет, за да не се стига до рискове, които могат да доведат до тежки последици.

Сценарист и режисьор на "Киберпрестъпност" е Атанас Михайлов.

Една от основните роли е поверена на киберексперта Явор Колев, който вече 3 години е основен двигател на "Пази детето в интернет".

Явор Колев
Явор Колев

В другите роли участват - Ники Кънчев и Тервел Пулев, Радослав Колев (познат ни от "Фермата" по bTV), адвокат Доби Главинчева, Емил Костов, Радослав Колев, Александър Велев от ГДБОП и много други.

"Трябва да се внимава повече, защото, както се казва в "Киберпрестъпност", на всеки 37 секунди се извършва по едно интернет престъпление някъде по света", казва Атанас Михайлов. "Замислете се. На всеки 37 секунди. Въпросът е не дали ще ви се случи, а кога", допълва той.

И Тервел Пулев участва в лентата
И Тервел Пулев участва в лентата

Всички снимани истории са по действителни случаи.

Случайните запознанства в социалните мрежи често се превръщат в кошмар: 13-годишно момиче е изнудвано от педофил онлайн чрез изпратени видеозаписи и неусетно става сексробиня; уж добра приятелка снима тайно полугола съученичка в съблекалнята след час по физическо, нарочила я е за "зубърка" на класа и без да й мигне окото, разпространява видеото в мрежата, и т.н.

Истории като на кино, сякаш невероятни, иска ни се да не са истински, но това е нелицеприятната действителност по целия свят, смятат създателите на лентата.

След всяка прожекция се провежда дискусия, в която учениците задават своите въпроси.

Домакин на първата прожекция вече бяха градовете Варна и Плевен. Прожекциите за ученици от Бургас, Хасково и Пловдив ще бъдат съответно на 21, 22 и 23 февруари.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/