Идеалният ден за Григор Димитров: без телефон и вечеря на свещи

15 February 2024
24 часа
Григор Димитров 
Снимка: Instagram/abnamrowtt
Григор Димитров Снимка: Instagram/abnamrowtt

Как може да изглежда идеалният ден за Григор Димитров?

Българската звезда в тениса се опита да отговори на този въпрос.

“Ще стана в 7 часа - винаги се събуждам рано, а към 7,30 ще пия кафе. После ще изляза на разходка и задължително ще покарам мотора си, като по време на движението ще опитвам да се наслаждавам на гледката наоколо. В почивните си дни правя прости неща и обикновено вземам спонтанни решения според момента и настроението. Най-важното е да не мисля изобщо за работа и по възможност да не използвам телефона си. Ако времето е хубаво и водата е топла, задължително ще поплувам. В програмата ми задължително ще присъства пикник. За обяд бих хапнал пържола с пържени картофи. Вечерята също ще бъде хубава, ако може на свещи, като за десерт ще има сладолед. После ще гледам хубав филм”, сподели Димитров.

Григор тази седмица е в Ротердам, където миналата година стигна полуфинал и загуби от Данил Медведев (Рус). В първия си мач нашият тенисист спечели 100% от точките си при вкаран първи сервис и отстрани 7:6 (7:4), 6:3 Лоренцо Сонего (Ит), с когото досега не бе играл.

“Не показах най-добрия си тенис, но се представих солидно в най-важните моменти от мача. Точно това търся, когато липсва необходимата точност в ударите ми. Опитах се да водя играта по начин, който е удобен за мен, и се получи”, коментира Димитров.

Той трябваше да отговаря и на въпрос за Свети Валентин.

“Вече съм купил подарък. Не можете да ме сварите неподготвен. За мен любовта е най-важното нещо на света. Неслучайно всеки гейм в тениса започва с 15-love (това е терминологията на английски, на български е 15:0)”, отговори Димитров, който през 2018 г. бе финалист в Ротердам.

Григор Димитров
Григор Димитров

В следващия кръг той ще играе с Мартон Фучович. Унгарецът е един от най-неудобните му съперници, но Григор го победи съвсем скоро в откритото на Австралия.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/