Умората и надъхан французин спряха Григор Димитров за титла №10

12 February 2024
24 часа
Григор Димитров
Григор Димитров

Григор Димитров ще чака следващия шанс да спечели 10-ата титла в кариерата си.

На финала на турнира в Марсилия най-добрият български тенисист за всички времена загуби 4:6, 3:6 от Юго Юмбер. Представителят на домакините от Франция определено бе по-свеж, игра агресивно и без съмнение бе по-добрият на корта в този мач.

Ако има нещо, за което Димитров може да съжалява, това са пропуснатите възможности за пробив. Но явно умората от изиграните мачове и най-вече от дългия полуфинал с Карен Хачанов (Рус) се оказа решаваща.

Григор продължава да бъде №1 по спечелени мачове (10) през този сезон, а при титла в Марсилия щеше да стане 11-и в световната ранглиста и за запише най-доброто си класиране от октомври 2018 г.

През следващата седмица нашият тенисист трябва да участва в Ротердам и първият му съперник е Лоренцо Сонего (Ит). 

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/