Great Wall маха закачливите имена от моделите за европейския пазар

30 November 2023
Георги Луканов
Корлите от серията Ora Cat вече ще се казват само GWM Ora. Снимка: GWM
Корлите от серията Ora Cat вече ще се казват само GWM Ora. Снимка: GWM

Китайският производител на Great Wall Motor, който навлезе на европейския пазар с марките Ora и Wey, променя имената на моделите и цялата си стратегия за брандиране. Например моделите Ora Funky Cat и Wey Coffee няма да се предлагат с тези закачливи наименования на Стария континент от Нова година.

Всички автомобили вече ще носят етикета GWM, а в Европа ще се предлагат две моделни линии – Wey и Ora. Така от 2024 г. ще има китайските марки GWM Ora и GWM Wey. Индивидуалните им модели вече ще бъдат обозначени само цифрово. Причината е по-лесното глобално идентифициране на марката с акцент върху разбираемостта на предлагането в Европа.

Малката електрическа кола Ora Funky Cat ще бъде преименувана на GWM Ora 03. Ora Lightning Cat, електрически седан от среден клас, ще се казва GWM Ora 07. Wey Coffee 01, среден по размер plug-in хибриден SUV, става GWM Wey 05. Wey Coffee 02, компактен plug-in хибриден SUV ще се продава като GWM Wey 03 през следващата година.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/