Коледните подаръци, за които даваме парите си на вятъра

27 November 2023
Яна Андреева

Има време и за Коледа, и за изненади. И тази година силата да зарадвате или да се изложите напълно с подаръците е с вас. Ако сте от хората, които обичат да се потапят до ушите в приповдигнатата празнична емоция, значи удоволствието ви е в кърпа вързано. Ще подсигурите дарове за всички, а пос ле ще ги опаковате с надеждата да се харесат. Гаранция няма, винаги може да се издъните. Има обаче подаръци, които не си заслужават. Особено по Коледа.

Цветя

Те сякаш са на върха на класацията за най-неадекватен коледен подарък Защо ли? Най-малкото сезонът не им подхожда и загиват, дори да са в саксия. Ще кажете, че коледната звезда е изключение. И ще е вярно, но само за няколко седмици. През останалото време на годината това растение не прилича много на такова.

Скъп алкохол

Спомените са част от магията на Коледа. Те се създават с любов и топлина сред близки и любими хора. И с нещо сгряващо в чаша например. Но само като допълнение на картинката. Скъпият алкохол е не повече или по-малко алкохол от всеки друг, а както е известно, употребен в по-големи количества, води до загуба на спомени.

Домашен любимец

Освен ако изрично не е поръчан на Дядо Коледа. В противен случай може да предизвика куп смесени чувства, обикновено негативни. От „кой ще го разхожда това куче”, до „обривам се само при вида на вълнисти папагали”.

Коледно брандирани подаръци

Ясно е, че е Коледа. Няма нужда да го пише на пуловера, на ръкавиците и на долното бельо. Между другото не подарявайте долно бельо. Никога. Освен ако не е секси и не е за любимия или любимата. Но не го слагайте под елхата до колелото на детето. Някак неловко ще се получи при отварянето. Да не говорим, че подаръците с Коледа може да се ползват само броени дни в годината. Пари на вятъра.

Подарък за доказване

И той не си струва, каквото и да казва касовата ви бележка. Най-малкото защото целта му е сбъркана. Той не се дарява, за да зарадва, а за да натрие нечий нос и да го направи по-малко щастлив.

Колкото да не е без хич

По-добре без него. Освен че ще се охарчите, едва ли нещо добро ще последва. Когато избирате подарък за конкретен човек, давате му душа. А този, който взимате колкото да не сте с празни ръце, е двойна обида.

Подарък, но не за теб, а за мен

На любимата не й е нужен тиган за палачинки. Тя умишлено го няма. Милото също неслучайно няма инструменти за работа вкъщи. Не си създавайте проблеми с подобни подаръци. И не харчете парите си за тях излишно.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/