Десислава Иванчева излезе от затвора, заснеха я с детето й в София

20 November 2023
24 часа
СНИМКА: "България днес"
СНИМКА: "България днес"

Бившата кметица на район "Младост" в София Десислава Иванчева е излязла от затвора. Това стана ясно от снимки със сина ѝ на улицата в столицата. Запознати коментират, че била стопирала присъдата си, за да отиде на зъболекар, предаде "България днес".

В същото време обаче днес е и рожденият ден на сина й Валентин-Александър, който става на 2 години.

Става ясно още, че магистратите са свалили запорите на Иванчева.

Повече по темата четете тук

Припомняме, че Десислава Иванчева беше арестувана при зрелищна спецакция пред Спортната палата през 2018 година. Поводът бе сигнал за корупция от строителния предприемач Александър Ваклин. Пред разследващите той твърди, че му е поискан подкуп в размер на 250 000 евро, за да получи разрешително за строеж. Според обвинението в колата, с която бяха задържани Иванчева и Петрова, са открити 70 000 евро. Иванчева и днес отрича това да е вярно.

Окончателното решение на Върховния касационен съд е 6 години затвор за Иванчева и 5 години за заместничката ѝ Биляна Петрова. Три години Иванчева прекара в следствието и под домашен арест.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/