Кой друг, ако не Лионел Меси?

05 November 2023
Георги Банов
Лионел Меси. Снимка: Фейсбук
Лионел Меси. Снимка: Фейсбук

Холанд може само да му лъска обувките

Англосаксонското мислене завладя футбола. На онези от Острова все някой им е отмъкнал нещо, прецакал ги е. Цял живот недоволни.

Сега новата дъвка е как злият Лионел Меси отмъкнал “Златната топка” на доброто момче от “Манчестър Сити” Ерлинг Холанд. Промушил се между краката му и прибрал приза.

Сега вече сериозно. Като футболни качества Холанд единствено може само да върже обувките на Лео. Нищо повече. Меси е олицетворение на всичко красиво във футбола - мисъл, решение, тактика, промяна на ритъма. Умее го от дете.

Той направи Аржентина световен шампион, който струва може би 1/10 от цената на съотборниците на Холанд в “Манчестър Сити”. Половината му съотборници никой не ги познаваше, преди да бият Франция на финала.

Норвежчето било вкарало един куп голове и спечелило требъл. Требълът само в Англия ги интересува. Иначе с националния отбор не можеш да го намериш на картата.

Реално Холанд трябваше да е трети в класацията. По простата причина, че и Килиан Мбапе е по-футболист от него. И умее неща на терена, за които норвежецът може само да мечтае.

Маси и Мбапе са играчи, които сами могат да ти спечелят победата и в най-напечения мач. Точно такива обират наградите. Махаш му на Холанд съотборниците и ще вкара един гол в 100 мача, и то от дузпа. Защото е ограничен в качествата си и сам не може да измисли нищо.

Това е за такива като Меси, които да му залагат топката на празна врата. При такъв отбор, какъвто е направил Пеп Гуардиола в “Сити” и нашият Спас Делев ще стане голмайстор на Висшата лига като фалшива деветка. Едва ли това ще му донесе “Златната топка”, защото тя е за можещите.

Навремето се бях зарекъл, че ако Христо Стоичков изиграе 45 минути за цял сезон, пак ще гласувам за него за футболист на годината в България. Защото ще ги е изиграл на ниво, светлинни години над останалите. Същото се отнася и до Меси.

Защото Меси е Меси и в “Интер Маями”, а Холанд без “Сити” е една пълна дупка.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/