Защо женените мъже изневеряват, но остават при съпругите си

24 October 2023
Тина Арнаудова

Чувствайте се предупредени, тези причини може да ви вбесят или да предизвикат чувство на съпричастност.

В днешно време въпросът за равноправието и уважението между половете е един от най-наболелите, но същото се отнася и за питането защо женените мъже изневеряват, но не си тръгват от съпругите си.

Доста от господата успяват да са неверни, без да ги хванат, и въпреки изневярата им доброволно избират да останат с настоящите се половинки, нищо че нещо очевидно липсва в техните бракове.

Има няколко основни причини, поради кръшкачите все пак избират да останат женени за съпругите си.

1. Все още обичат съпругите си, но се нуждаят от "нещо повече"

„Нещо повече“ може да означава вълнение, подкрепа, секс или всяка друга нужда, която мъжете вярват, че техните съпруги просто не могат да осигурят.

Някои господата споделят с половинките си от какво имат нужда. И по някаква причина те вярват, че техните съпруги са отклонили техните искания.

В други случаи мъжете изобщо не казват на жената до тях какво ги тревоги. Смятат, че ще бъдат отхвърлени по гаден начин или ще бъдат осъдени заради желаниятаси, затова прибягват до изневяра, която ще излъска позахабеното им его.

2. Страхуват се да наранят съпругите и децата си

Мъжете, които попадат в тази категория, осъзнават, че ако съпругата им разбере за тяхната изневяра, тя ще бъде много наранена. Затова те не са склонни да признаят своята връзка, защото вярват, че това им причинило ненужна болка на настоящата им половинка.

А дори да признаят изневярата си, те остават при законната си жена, тъй като се страхуват, че ще ги мъчи чувство за вина. Страхуват се от обвиненията, които децата им ще имат за тях, страхуват се от това, което ще кажат родителите им, приятелите, колегите. Дори да срещнат любовта на живота си, те предпочитат да се свият в черупката на своята сигурност и да не мърдат оттам. Много мъже не могат да контролират промените - например не знаят как да разговарят с децата си за своите нужди и не знаят как да съхранят чувствата и достойнството на всички в една ситуация, в която се появи нов човек в сърцето им. Резултатът? Обичайно нараняват всички по веригата - като започнат със съпругата си, минат през себе си, децата и, разбира се, жената, която (уж) обичат.

3. Не искат да се справят с финансовите последици от развода

Този вид кръшкачи се страхуват, че жените им ще се разведат с тях, когато се разбере новината за тяхната неверност. Така че вместо да си признаят за забежката, те предпочитат да я поддържат, надявайки се, че тяхната благоверна никога няма да разбере за нея.

4. Промяната ги плаши

Мъжете като цяло са по-инертни и не обичат усложнения, а голямата любов често може да бъде такова. Когато са по-млади, е по-вероятно да понесат раздяла и промяна, но минат ли 40-те, вероятността да излязат от пашкула на навика е далеч по-слаба. Лошото е, че точно в тази възраст имат нужда от нещо, което да им припомни, че са живи, а това рядко е жената до тях...

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/