8 признака на нездравословна връзка, наречена „офисна половинка“

14 October 2023
Вяра Султанова

Обожавате да ходите на работа, не само защото тя ви допада, но и защото сте създали близко приятелство с колега. Ако е такъв случаят и при вас, тогава е вероятно да имате „офисна половинка.“ Така се нарича силна платонична връзка между колеги от противоположния пол.

Обикновено офисният съпруг или съпруга може да ви помогне да свалите служебното напрежение и да увеличите производителността. Но когато започнете да игнорирате действителната си половинка и да прекрачите границите с вашия „партньор“ в офиса, тогава това може отношенията да станат нездравословни наистина бързо.

Имате ли емоционална афера с вашия „офисен партньор“?

Вие сте в стабилна, ангажирана, дългосрочна връзка, но трябва да имате „служебна половинка“? Да имаш „офисна съпруга“ или „офисен съпруг“, е често срещано нещо в обществото днес. Но какво ще стане, ако понякога тези ваши отношения карат вас или вашите колеги да се чувствате неудобно? Ако приемем, че има нулев физически флирт, който да вземете под внимание, как да разберете къде е линията? Понякога дори само появата на непристойност може да навреди на репутацията ви в работата и у дома.

Ето 8 неща, които трябва да си зададете, за да разберете дали може да прекрачите границите на подходяща връзка на работното място.

1. Вашият истински партньор вече не е първият човек, на когото сте развълнувани да споделяте неща и често предполагате, че вече сте му казали за това или онова. В действителност вече сте казали на „работната си съпруга или съпруг“ заради близката си работна връзка и приемете, че сте казали и на човека до вас.

2. Вместо да правите неща, за да впечатлите партньора си, вие ги правите, за да впечатлите „работния си съпруг“.
3. Идеята да загубите действителния си партньор не ви притеснява, защото знаете, че вашият работен партньор ще бъде там, за да ви подкрепи и да ви помогне. Той също така ще ви помогне да оправдаете действията си при разпада на личната си връзка.

4. Откривате желание офисната половинка да прилича повече на вашия партньор. Може би изпускате от поглед факта, че вашата „служебна съпруга“ не може да си позволи да изгуби хладнокръвието си по време на работа и да покаже как се чувства наистина, докато партньорът ви у дома се чувства достатъчно сигурен около вас, за да покаже истинските си емоции.

5. Обсъждате неподходящи неща с работната си съпруга, като например реалната ви връзка. Вие също говорите за неща, за които вместо това трябва да питате партньора си вместо работната си половинка.

6. Вашата офисна половинка е по-нуждаеща се и „уязвима” от партньора ви, така че вие ​​се принуждавате да се погрижите за нея и да мислите, че има нужда от вас. Това може да ви накара да започнете да игнорирате нуждите на реалния си партньор, тъй като те изглеждат толкова малки в сравнение с всичко, което вашият работен съпруг изисква.

7. Започвате да очаквате партньора си вкъщи да „чете мислите ви“ по-често,
дори по теми, които никога не са били дискутирани.

8. Имате чувството, че това не е „истинска изневяра“, защото физически никога не бихте изневерили. Но всъщност това е напълно повърхностно извинение, защото ако сте емоционално по-близък с някой освен партньора си, има проблем.

Ако сте се съгласили с едно или две от горните твърдения, вероятно сте на ясно, че може би имате служебна половинка.
В крайна сметка не може да говорите само за работа, а съвсем естествено и нормално е да се интересувате здравословно за живота на колегите. Това допринася за по-приятелска работна среда. Никой не иска да работи някъде, където никой не се интересува от него, или се чувства сякаш не може да бъде себе си.
Ако обаче се съгласите с мнозинството от всичките споменати признаци, може би ще искате да:
Излезете на чисто пред себе си и пред партньора си, преди да настъпят непоправими щети.
Поговорете с „работния си съпруг“, за да зададете по-подходящи граници, преди някой от вас да ги прекрачи.
Последното нещо, което искате да направите, е да изгубите доверието, което имате у дома, чрез неподходяща работна връзка или да навредите на кариерата си чрез появата на неподходяща връзка.

„Когато човек трябва да се насили да бъде верен в любовта си, това едва ли е по-лошо от изневярата.“
Франсоа Ла Рошфуко

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/