От какво се страхуват зодиите

07 October 2023
Тина Арнаудова

Всеки обича да чете позитивите на своя зодиакален знак, но всичко си има две страни. Няма човек на този свят, който да е само добър, само лош, само смел, само страхлив...

За да станем по-куражлии обаче, най-добре е първо да разпознаем страховете, а не да живеем в отричане на тяхното съществуване.

Овен – отчуждение

Често свързваме Овена с хора, които мразят загубата на битки. По ирония на съдбата техният по-дълбок страх е загубата на приятел.

Осъзнаването на тази загуба често идва твърде късно.

Тази зодия е знак на воини, които се радват на разгорещените спорове. Ако не може да намерят някого, с когото да преплетат рога, без да го осъзнават, ще се противопоставят на тези, които обичат.

В крайна сметка, любимият човек си тръгва, вместо да си отмъсти, като по този начин оставя Овена да се чувства като жертва. Това обаче няма да се хареса на представителя на рогатата зодия и той ще предизвика същия спор отново, само и само за да спечели този път. Което пък ще доведе до още по-пагубни резултати за отношенията със събеседника му.

Телец - недоимък

Това е земен знак, който е с дълбоко вкоренени навици за прахосничество, известен със своите материалистични начини.

Телците са амбициозни в кариерата и са фенове на добрите финансови постъпления, защото обичат да са заобиколени от предмети, без значение колко прости или малки са.

Първото, от което се страхуват, когато финансите им намаляват, е броят на жертвите, които трябва да направят. Те харесват комфортния и стабилен живот и нарушаването на навиците за тях не е лесно.

Близнаци – нерешителност

Този въздушен знак винаги е в дилема. Близнаците са креативни хора и постоянно бъкат от страхотни идеи, но в повечето случаи не ги осъществяват, защото им липсва решителност, когато са изправени пред трудности.

Рак – напускане зоната на комфорт

Раците са ултимативните агорафоби - те рядко обичат да излизат от зоната си на комфорт, независимо дали става дума за ситуация или човек.

Иронията е, че тази изолирана зона, в която са свикнали да живея, е това, което ги държи на къса каишка, хванати в собствения си капан.

Лъв – изтласкване на заден фон

Лъвовете са известни със своя чар, харизма и лидерски качества. Те абсолютно обожават светлината на прожекторите и тя ги обича. Най-големият им страх е да бъдат игнорирани и непризнати.

Дева – несъвършенство

Девите имат доста склонност към прекомерната чистота и и нерядко страдат от обсесивно-компулсивно разстройство. Тази обсебваща потребност всичко да е перфектно в живота им доста често пречи на щастието им.

Представителите на тази зодия обикновено са практични и негативни хора, които не харесват нереалистични надежди на приповдигнатите емоционално люде..

Везни - самота

От Везните стават невероятни романтични партньори, защото са страстни към хората, с които са. За тях е тъжно и наистина е страшно да не бъдат във връзка и да трябва да прекарват времето си сами. Те са моногамни до болка, но когато нямат любов, изпадат в потресителни депресии. Когато са част от романтични връзки, те цъфтят, но без тях са склонни да се разпадат бързо.

Скорпион - интимност

Може би сте чували, че Скорпионите са мрачни и намусени хора, но също така те са много чувствителни, вероятно най-чувствителните, защото не умеят наистина да изразят емоциите си до степента, в която биха искали.

Техният страх идва от това някой да не ги напусне и от страха да не загубят себе си и своята идентичност, когато са във връзка.

В резултат на това те изтласкват партньорите си далеч или просто се оттеглят емоционално.

Стрелец – клаустрофобия

Хората от тази зодия са истински скитници и биха пожертвали всичко и всички, за да осъществят приключенията, които искат.

Всичко, което пречи на скитането им, е в списъка им с нещата, от които може да се откажат.

И под странстване нямам предвид само места. Стрелците рядко са верни партньори и имат постоянна необходимост да разширяват личното си пространство в една връзка, докато най-накрая не я прекратят или я направят непоносима за партньорите си.

Той изпитва клаустрофобия затворен в една и съща връзка за дълъг период от време.

Козирог – провал

Козирозите са работохолици и не се страхуват да се изкачат по стълбата на успеха. Това, от което се страхуват, е пропадането, страхът да не стъпят накриво.

Подобно на Лъвовете, те се кланят на постиженията и биха положили огромни усилия за заслужена валидация. Провалът и неразпознаването на техните постижения е най-големият им страх.

Водолей – обвързване

Подобно на Стрелците, този знак се страхува от обвързване и прави компромис само ако стане на тяхното, що се отнася до въпросите на работата, отношенията или семейството.

Корпоративните работни офиси, скучните бракове и уреден семеен живот не са за Водолеите и те правят всичко възможно, за да избегнат този вид клаустрофобия.

Риби - отговорност

Подобно на Питър Пан, Рибите не искат да пораснат. Те са по-щастливи в своите приказни заблуди и балончета на безделие, в които да живеят, без да са отговорни за себе си.

Дайте им списък със сметките за плащане и дългове за уреждане и ще ви намразят за цял живот.

Тяхната безкрайна креативност им пречи да бъдат функционални възрастни.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/