Зодиите, които са страхотни татковци – класирани от най-добрите до най-лошите

05 October 2023
Mila.bg

Всеки мъж може да бъде баща, но е нужен някой специален, за да бъде страхотен татко.

Какво прави един добър баща? Това ли е човекът, който работи по цял ден и се прибира да играе с детето си?
Или когато си мислите за мъж, който е добър баща, мислите ли за домашен тип, който се чувства удобно да сменя памперси и да се редува през нощта, изпълнявайки задълженията си по бутилка?

Има толкова много начини, по които един мъж може да дефинира бащинството, но това не означава, че всички мъже ще бъдат добри бащи – поне не по начина, от който се нуждае едно дете. То се нуждае от някого, който е любящ и закрилящ, грижовен и забавен.

Всички мъже могат да станат баща, но някои зодии имат дарбата да бъдат добри баща. Да бъдеш най-добрият баща, който едно дете може да има, е естествено за тези зодиакални типове личности.

От кои зодиакални знаци са представителите на най-добрите бащи и кои не са особено адекватни в тази рокля. Помнете, разбира се, че всяко правило има изключение.

КОЗИРОГ (22 декември - 19 януари)
Козирогът е роден да бъде баща - това е вашето истинско призвание. Като баща вие обичате да възпитавате чрез пример. Искате децата ви да бъдат трудолюбиви, отговорни и образовани. Винаги търсите нови начини да научите на нещо децата си, независимо дали е творческо или традиционно.

Вие също вярвате, че децата трябва да бъдат оставени да се учат сами. Дори ако това означава да отделят десет минути, за да разберат, че 2x2 е равно на 4, искате наследниците ви да бъдат независими и да могат да мислят сами.

ТЕЛЕЦ (20 април - 20 май)
Вие сте един от най-привързаните родители. Като баща за вас е важно децата ви да се чувстват сигурни и защитени. Искате те да разберат важността на семейството.
Винаги се опитвате да измислите креативни, нови начини да обедините всички. Вие сте много търпеливи с децата си и почти не повишавате тон към тях. Те харесват това, че сте лоялен, и знаят, че ще бъдете до тях във всеки един момент.

БЛИЗНАЦИ (21 май - 20 юни)
Като баща за вас е важно децата ви да останат физически и психически здрави. Вместо да се прибирате от магазина за хранителни стоки с чипс и замразени пици, предпочитате по-натурален подход към приготвянето на храната.

Заедно с това насърчавате децата си да спортуват или друг вид физическа активност, която ги поддържа заети и във форма. Искате да научите потомците си на всичко, което знаете, и вярвате, че е важно те да бъдат културно образовани.

РАК (21 юни - 22 юли)
Семейното време е най-важното нещо за вас като баща. Обичате да създавате семейни традиции, независимо дали играете настолни игри, ходите на кино или посещавате зоологическата градина. Искате всички в семейството ви да са близки. Въпреки това понякога децата ви може да си помислят, че сте прекалено ангажирани с живота им. Ако искате те да се забавляват в семейна среда, е важно да уважавате личното им пространство.

СКОРПИОН (23 октомври - 21 ноември)
Една от най-големите ви грижи като баща е да държите децата си ангажирани и заети. Искате те да бъдат социални и общителни, така че винаги ги насърчавате да участват в колкото се може повече извънкласни програми.

Вие вярвате, че заетото дете е щастливо дете, така че винаги се опитвате да му помогнете да преследва своите интереси и хобита. Въпреки че искате най-доброто за децата си, те може да ви възприемат като прекалено контролиращ човек на моменти. Ако някой ден не им се ходи в клуба по приложни изкуства, няма проблем да им дадете почивка.

РИБИ (19 февруари - 20 март)
Вашето родителско наследство се фокусира силно върху творческата свобода и изразяване. Каквито и интереси да имат вашите деца, вие ще направите всичко, за да им помогнете да ги изследват още по-дълбоко и да ги развият, доколкото могат. Една от най-големите ценности на вашата зодия е да бъдете добри към другите.

Гледайки ви, вашите деца се учат как да бъдат мили с околните и да проявяват уважение към всеки, когото срещнат. Докато вашите намерения като баща са забележително благородни и безкористни, понякога забравяте да добавите структура към вашето родителство. Не искате да бъдете твърде снизходителни към наследниците си. Добре да казвате „не“ от време на време.

ВЕЗНИ (23 септември - 22 октомври)
Нуждите на вашите деца са всичко за вас. От каквото и да се нуждае вашето дете, вие ще му го дадете без колебание. Една от най-важните ви семейни ценности е, че няма никакви тайни. Искате питомците ви да могат да ви се доверят за всичко. Тъй като сте толкова загрижени за нуждите на детето си, понякога ви е трудно да кажете „не“ на неща, които може дори да не са необходими.

Тъй като сте толкова настроени да давате, е лесно за вас да станете негодуващи и заядливи, когато децата ви не ви отвръщат със същото. Не очаквайте толкова много от децата си, докато са малки. Знайте, че ви обичат, но понякога не очаквайте да ви върнат по начина, по който искате.

ОВЕН (21 март - 19 април)
Като Овен вие сте страстен, уверен и страхотен лидер. Вашата страст и решителност са длъжни да бъдат в основата на успеха на вашите деца, без съмнение. Те ще се научат от вас как да бъдат скромни, независими и целенасочени.

От друга страна, понякога позволявате на ината да вземе превес над вас. Това може да създаде много драма и караници във вашето домакинство и ако не сте внимателни, може да навреди много на отношенията ви с децата ви. Научете се да бъдете малко по-търпеливи и разбиращи и вашите наследници ще ви оценят и ще се учат дори повече от вас, отколкото вече го правят.

ДЕВА (23 август - 22 септември)
Вие сте от типа родители, които „събуват обувките си вкъщи“. В дом, пълен с деца, винаги се грижите всичко (и всички) да е чисто и спретнато. Педанти сте в домакинската работа и вярвате, че това учи наследниците ви на отговорност и отчетност.

Въпреки че може да сте малко по-спретнат от необходимото, вие уважавате и цените мненията и чувствата на децата си. Ето защо искате да сте сигурни, че не ги претоварвате с това колко сте внимателни. Ако винаги оправяте прическа, която не е на мястото си, или ги разпитвате къде се намират на всеки десет минути, когато са навън с приятели, това може да се усети малко властно от тях.

ЛЪВ (23 юли - 22 август)
Може да бъдете доста снизходителни и импулсивни на моменти. Като всеки горд родител обичате да се хвалите с децата си. Глезите ги безкрайно и го правите без никакво колебание. Искате те да имат по-добър живот от вас и понякога може да се увлечете от това, като се съсредоточите върху собствените си нужди вместо върху нуждите на децата си.

Може да ги научите на много важни уроци и може би това е нещо, върху което трябва да се съсредоточите повече, вместо да купувате на малкия Иван чифт обувки за 100 лева, за които не е спрял да мрънка. Кажете му, че може да изчака до Коледа.

СТРЕЛЕЦ (22 ноември - 21 декември)
Тъй като сте родени под знака на Стрелеца, вие обичате да пътувате и сте авантюристи. И искате вашите деца да живеят по същия начин. Понякога дори ще стигнете дотам, че да ги спрете от училище, за да ги заведете на пътешествие.

Да бъдеш баща, може да бъде трудно за вас в този аспект - искате децата ви да видят света и да бъдат културно образовани, но също така ви е трудно да подредите приоритетите и да се уверите, че имат това, от което се нуждаят, за да бъдат отговорни възрастни. Често губите от поглед ролята си на родител и попадате повече в ролята на приятел, което е добре в момента, но може да доведе до по-големи проблеми в бъдеще.

ВОДОЛЕЙ (20 януари - 18 февруари)
Понякога като баща чувствате, че трябва да сте най-добрият приятел на детето си. Вие сте непринудени, спокойни и понякога може да бъдете емоционално необвързани, но когато става въпрос за отглеждане на дете, невинаги е лесно да бъдете такива.

Истината е, че не всеки има необходимото, за да бъде НАЙ-СТРАХОТНИЯТ родител на всички времена, и това е добре – всички правим грешки. За щастие, децата те се възстановяват бързо.

Те жадуват и се нуждаят от емоционална подкрепа и без нея те могат да изпаднат в депресия и да се сблъскат с цяла гама от други препятствия в живота си. Така че, ако решите да имате деца (или вече имате деца), уверете се, че им давате много любов и обръщате голямо внимание на това, от което се нуждаят. Няма нищо по-важно за едно дете от любовта на родителя, така че бъдете до него и направете най-доброто, което може за семейството си.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/