Комикът Ръсел Бранд отхвърли обвиненията за изнасилване и сексуални посегателства

18 September 2023
24 часа
Ръсел Бранд
Снимка: Интернет
Ръсел Бранд Снимка: Интернет

Няколко жени обвиняват комика Ръсел Бранд в изнасилване, сексуално посегателство и емоционално насилие в периода 2006-2013 г. в разследване на три британски медии, публикувано в събота, съобщиха АФП и Асошиейтед прес.

По това време Бранд е на върха на кариерата си като водещ в радио Би Би Си 2 и Канал 4. Изявява се и като филмов актьор в Холивуд.

Обвиненията, които Ръсел Бранд отхвърля, бяха разкрити в разследване на вестниците "Сънди таймс", "Таймс", както и на Канал 4. Една от жените твърди, че е била изнасилена, а другите три го обвиняват в сексуално посегателство. Едната жена говори и за физическо и емоционално насилие.

Жените обясняват, че са се почувствали готови да разкажат историите си едва след като са били потърсени от репортери, като някои от тях посочват новопридобитата известност на Бранд като уелнес инфлуенсър за решението си да говорят, предаде БТА.

Преди да бъдат публикувани статиите, Бранд разпространи видеоклип в интернет, в който отрича твърденията. Той не посочва имената на новинарските организации.

"Тези обвинения се отнасят за времето, когато работех в големи медии, когато постоянно се появявах във вестниците, когато се снимах в киното и, както подробно съм писал в книгите си, бях много склонен към безразборни връзки ..., връзките, които съм имал, са били абсолютно винаги по взаимно съгласие", казва той. "Тогава винаги съм бил открит по този въпрос, почти прекалено открит, и сега също съм открит по този въпрос".

Бранд също така предполага, че разследванията са част от координирана атака, целяща да го дискредитира заради възгледите му. Той е критикуван за това, че изразява скептицизъм по отношение на ваксините срещу КОВИД-19.

Ръсел Бранд стана известен като стендъп комик във Великобритания в началото на 2000-те години, след което стана водещ в телевизията и радиото, като се възползва от репутацията си на скандален човек, склонен към рисковани шеги.

По-късно премина в Холивуд и участва във филми като "Прелъстен и изоставен" през 2008 г. и римейка на "Артър" през 2011 г. През 2010-2012 г. Бранд е женен за американската попзвезда Кейти Пери.

Напоследък той се превърна в политически коментатор и инфлуенсър, като публикува видеоклипове в YouTube на теми като личната свобода и пандемията от КОВИД-19.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/