Най-емпатичните зодии

20 September 2023
Тина Арнаудова

Чувствата на другите могат емоционално да източват силите ни.

Емпатията е нещо, което всички притежаваме, но не всеки я проявява. Някои имат повече съпричастност, а други - по-малко, но това, че си емпат, не те прави специално създание. Това просто означава, че си отворен за емоционалността на другите.
С две думи, имаш способността да пускаш в себе си енергията на околните, независимо дали е радостна или тъжна.
Истинските емпати усещат емоциите на останалите и ги обработват вътрешно. Те поемат всичко това и усещат болката или удоволствието от света. Емпатията ни позволява да изпитваме чувствата на друг, а това може да е кошмар.

Кои зодиакални знаци притежават най-голяма съпричастност?

Риби

Достатъчно трудно е да бъдеш човек, който угажда на околните, но и да си истински съпричастен с тях, може да е в основата на непрекъснато състояние на възбуда и безпокойство. Знаете кога членовете на вашето семейство изпитват емоционална болка и искате да им помогнете.
Вашето присъствие обикновено е много успокояващо. Усещате тежестта на света и се стараете много, за да не позволите на други емпати да разберат, че сте обременени от нея.

Телец
Вие сте невероятно чувствителни към емоционалното състояние на другите. Телецът е там за тези, които имат нужда от него. Вие поемате тяхната болка и вашата добра природа и желание да бъдете полезни наистина се проявява. Хората от тази зодия са най-добрите приятели, които всеки може да има, защото са истински емпати и знаят как да успокояват с любов и доброта.

Дева

Цял живот се разкъсвате между закоравелия перфекционист и абсолютната емпатичност, която притежавате. Една от причините да сте толкова студени и твърди на външен вид е, че трябва да се защитите. Поемате всичко около себе си, а от това боли твърде много.
Като механизъм за оцеляване вие се показвате като хладни и несъпричастни; това обаче наистина е само фасада. Усещате всичко твърде дълбоко, особено когато става дума за животни. Ако животно е в беда, едва може да дишате. Емпатията е дълбоко вградена във вас и нерядко е мъчителна.

Скорпион
Друг знак, който обикновено предполага толкова много други неща, които нямат нищо общо с чувствителността. Иронията тук е, че макар да сте известен като суров и насилствен Скорпион, вие сте и най-чувствителният, грижовен и емпатичен зодиакален знак. Искате да помогнете, искате да направите хората щастливи.
Когато почувствате, че приятел е в затруднение, вие сте до него на сто процента. Чувствате емоциите на света, но да ги насочите към един човек не е вашият талант. Вие сте съпричастни, но често пъти сте извън зоната на собствените си емоции.

Водолей
Вашата съпричастност е дълбока и вие се отнасяте към света около вас така, както родител се отнася с дете. Загрижени сте за околните и ако някой изпитва болка, ще я накарате да изчезне. Не издържате на идеята някой да бъде изоставен или тъжен и прекарвате години в опити да направите хората щастливи.
Но когато съпричастността ви е неоценена, вие сте склонни да се ядосвате. И гневът ви е проблемът тук. Той притъпява емпатията и ви прави по-малко възприемчиви към тези около вас.

Близнаци
Вие сте истински емпат. Приемате чувствата на другите и понякога, докато ти пречупвате през собствената си призма, те започват да се чувства по-зле, отколкото са в действителност.
Известни сте с това, че понякога страните от хората, защото боли прекалено много от тяхната тъга и тревожност. Но ако някой успее да ви влезе под кожата, тогава сте зад гърба му безкомпромисно. Вие правите всичко възможно за добруването както за себе си, така и за останалите.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/