Двете лица на всяка зодия

10 September 2023
Тина Арнаудова

"Всичко има две страни"

Олив Шрайнер

Това твърдение е вярно във всяка сфера на живота. Светлината е непълна без тъмнината, животът няма стойност при липса на смърт. Дори една монета има две лица.

Във всеки от нас има двама различни души. Имаме положителни и отрицателни качества. От нас зависи как използваме двете си страни на личността си.

Кои са двете лица на всяка една зодия?

Овен

Хората от тази зодия са издигнати духовни същества с изобилен устрем и енергия за живот. Те са силно мотивирани, пламенни и страстни и запълнят обкръжението си с ентусиазъм. Не се предават никога и не дават крачка назад, когато са предизвикани от нещо или някого.

Въпреки това те са агресивни и доминиращи по природа. Те се палят от най-малкото и често имат проблеми с гнева. Ако обаче се научат да се възползват от собствената си агресия, може да се превърнат в рицари с доспехи.

Телец

Представителите на този знак вярват в стабилността и дългосрочните взаимоотношения. Те се стремят да живеят в стабилна среда. Работят здраво, за да си осигурят добро качество на живот. Обичат последователността в битието и са надеждни партньори за дълги връзки. Но когато започнат да се държат като бик, който не прави компромиси или да се държат инатливо, възниква истинският проблем. Понякога са склонни да бъдат по-взискателни и да изпитват чувство за собственост във връзките си, което води след себе си куп проблеми.

Близнаци

Тази зодия по начало е двойнствена. Близнаците се държат така сякаш има двойка, която живее в една душа. Те обикновено се считат за екстровертни, лесни за комуникация социални животни, които имат огромен списък от приятели. Винаги са готови за всякакви приключения и не се срамуват, ако се окажат в компанията на непознати. Това поне са качествата на единия близнак. Другият обаче е съвсем различен. Той е много импулсивен и неспокоен по природа. Тази страна на Близнаците се появява само когато са депресирани и тъжни.

Рак

Ракът е лоялен, емпатичен и дълбоко отдаден. Хората от тази зодия са склонни да се грижат за другите и да предоставят рамо на онези, които имат нужда. Въпреки че не се разкриват лесно, те са страхотни слушатели. Много любезни и истински хора са, поради което често са третирани несправедливо от другите.

От друга страна, Раците често стават жертва на тревожни разстройства и депресия. Те трябва да започнат да вярват в себе си и да престанат да се самокритикуват.

Лъв

Хората от този знак са родени лидери и са известни с това, че винаги крадат светлината на прожекторите. Лесно вземат юздите в свои ръце и затова винаги командват. Те са амбициозни, енергични и уверени.

Въпреки това те са доста себични и си мислят, че светът се върти около тях. Макар да са много приятелски настроени, понякога изглеждат изкуствени и неискрени.

Дева

Представителите на тази зодия са високо интелигентни, аналитични и логически хора. Обожават да решават проблеми. Обикновено помагат на другите с трезв разум. Истинският проблем възниква, когато другото им лице излезе на преден план. Девите понякога са склонни да приемат работата си по-сериозно. Този навик създава дисхармония в групата, в която се намират. Те няма да се пуснат по течението и ще изискват от околните перфектност.

Везни

Те са любезни хора, които вярват в хармоничния живот. Везните се опитват да поддържат стабилен темп в ежедневието си. Нерядко обаче се борят за мир, който понякога не е приложим в битието. Макар че отсъствието на битки и кавги да е хубаво нещо, понякога конфронтацията е задължителна при някои ситуации. Именно това е Ахилесовата им пета.

Скорпион

Скорпионите са духовити и шеговити хора, които правят средата, в която се движат, лека и щастлива. Те имат независим и страстен начин на живот. Въпреки това понякога може да бъдат неприятни и отмъстени. Това е другата страна на техния характер. Мразят да бъдат предавани или предизвиквани и не се свенят да показват, когато нещо не им е угодно по възможно най-неприятния начин за околните.

Стрелец

Хората от тази зодия са огнени, авантюристи и са чудесна компания. Те са много грижливи и емоционални същества. Въпреки това за тях е досадно да се концентрират само в една задача. Стрелците имат проблем с темперамента и лесно се дразнят от малките неща. Когато са ядосани, те са склонни да пренебрегнат ограниченията, наложени от тях самите, и да преминат всякакви граници.

Козирог

Те са големите работохолици сред зодиите. Вярват в богатството и в успеха и повечето от тях притежават интелигентност и логически ум. Козирозите са хора с визия и са добри лидери. Отдават максимално значение на работата. Те обаче нерядко са егоцентрични самохвалковци. Тяхното безкомпромисно поведение често им създава сериозен проблем в личния живот.

Водолей

Водолеите са много интересни и забавни хора. Обичат да пътуват и да комуникират с нови хора. Всичко ново и предизвикателно ги вълнува. Те са любезни хора и заради това са обичани от другите. Обаче понякога се държат много резервирано и потайно. Тяхната непредсказуема природа и практически подход са досадни за другите.

Риби

Те са като Раците. Много обичат да се грижат за другите. Рибите са добри любовници и добри приятели. Във връзките са много верни и подкрепящи. Но и в тяхната природа има две лица. Не приемат действителността с лекота. Опитват се да избягат от ситуацията и често се оказват самотни. Въпреки че е факт, че всичко има две страни, когато човек се научи да управлява и двете страни с подобна лекота, той ще реши повечето от проблемите си.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/