Какво означават тези 7 символа в сънищата

08 September 2023
Тина Арнаудова

От време на време се събуждаме от сън, който е толкова странен, прекрасен или ужасяващ, че се чудим дали умът ни се опитва да ни подготви за бъдещо събитие. Възможно ли е сънищата да ни предупреждават за предстояща смърт или за шестица от тотото.

Но за добро или за лошо, здравият разум диктува, че сънищата едва ли биха могли да бъдат пророчески. Все едно да сънуваш, че се омъжваш за Доналд Дък и това да се сбъдне.

Въпреки това има седем символа, които доста често се срещат в сънищата на всеки от нас. Кои са те и какво означава тяхната символика?

Липсващи зъби

Ако ви липсват зъби в устата по време на сън, това означава, че имате проблем със самочувствието. Не ви харесва вашият външен вид. Ако зъбите ви падат, докато говорите, това е знак, че гласът ви не се чува – не само в офиса, но и у дома.

Пари

Що се отнася до парите в съня, то има няколко възможни сценария. Може да спечелите лотарията или да изгубите всичките си спестявания.

Но докато най-приятните сънища са тези, в които печелите пари, то това може да е знак за тревога.

Ако сънувате банкноти или монети, пазете се от загуба на средства, независимо дали сте станали жертва на измама или на хазарт. Може би мозъкът ви се опитва да ви каже, че е време да преоцените навиците си за харчене.

Матури или друг вид изпити

Едва ли има нещо по-гадно за ученика или студента от това да сънува как го късат на изпит или му пишат двойка. Тези сънища подсказват за постравматичен стрес, свързан с провал, при хора, които имат високи амбиции за образованието си.

Влизане с взлом у дома

Не е много приятно дори на сън някой да влиза неканен в къщата ти. Домът е мястото, където е сърцето, където се чувстваш безопасно и в хармония.

Така че, ако някой или нещо нарушава тази безопасност в съня ви, това означава, че смятате, че личното си пространство за застрашено..

Публична голота

Освен ако не сте нудист и идеята да се покажете както майка ви е родила пред непознати не ви притеснява, този сън означава, че ви е срам от нещо в реалния живот.

Раждане

Сънищата за раждане могат да бъдат шокиращи, особено ако никога не сте имали бебе в реалния живот, или ако сте мъж, разбира се.

Първата мисъл, която минава на много жени, след като се събудят, е, че са бременни, но в повечето случаи това не е така.

Раждане на сън означава, че мозъкът ви преминава през творчески период, в който давате живот на нова идея.

Ако бебетата са близнаци, може да сте подложени на творчески конфликт. най-вероятно лявата половина на мозъка ви твърди, че все още трябва да доизкусурите хрумката си, докато дясната е убедена, че сте готови за действие.

Парализа

Онези, които изпитват парализа в съня, често се описват като "наполовина будни и наполовина заспали".

Често тези хора са обременени с усещането, че са "заключени" вътре в тялото си - не могат да се движат, да говорят и в най-лошите случаи да дишат. Много хора разказват, че сънуват демонични създания, седнали на гърдите им.

Въпреки че повтарящата се парализа на съня е категоризирана като нарушение на съня, това може да се случи, когато тялото ви се опитва да ви каже нещо. Проучванията показват, че може да е знак за скрити здравословни проблеми като разстройства на психичното здраве или дори нарколепсия.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/