Новият водещ на “Преди обед” Петър Дочев ще бъде и изненада във втори сезон на “Вина”

31 August 2023
Хортензия Маркова
Десислава Стоянова и Петър Дочев
Десислава Стоянова и Петър Дочев
  • Актьорът ще се снима в новите епизоди на сериала на БНТ. Участието му се пази в тайна, защото е сред сюрпризните ситуации за зрителите, разкри режисьорът Виктор Божинов
  • Заместникът на Сашо Кадиев, който е меломан, пожелал преди ефир в студиото да си пускат Бари Уайт

“Забавен, с рефлекс, с чувство за хумор, секси. Интелигентен, любопитен”.

Така продуцентът на “Преди обед” Георги Тошев описа пред “24 часа-168 истории” още преди месец лицето, което се търси, за да замести Сашо Кадиев в ефир от септември. Вече е ясно кой точно е отговорил на тези и всички останали изисквания, за да бъде екранен партньор на Деси Стоянова, и това е актьорът Петър Дочев. Неговата отговорност да оправдае очакванията в стола на предшественика си и да успее да спечели зрителите е огромна, тъй като Кадиев с времето се превърна в техен любимец.

Зрителите пред малкия екран познават Дочев от участието му в драматичната тв поредица на NOVA “Пътят на честта”, а ето че тепърва ще го гледат всеки ден, но вече по bTV. На снимачната площадка на същия сериал Дочев за първи път се среща и работи с режисьора Виктор Божинов.

“Той заспа за ролята, от която имахме нужда. С него много приятно се работи, защото е интелигентен и с особена харизма, която особено респектира женския състав на снимачния екип - коментира пред “24 часа-168 истории” Виктор Божинов. - Петър винаги е подготвен. Винаги търси органичното, което на мен много ми харесва, защото обичам актьори, които държат инициативата, без да се опитват да я превземат цялата. Той е лесен партньор за работа.”

Всъщност режисьорът призна, че само след няколко месеца отново ще се срещнат с Дочев за снимките на един от най-харесваните и дългоочаквани сериали.

“С Петър ще работим заедно по втория сезон на “Вина”. Ще запазим в тайна как точно той ще се включи. Не мога да разкрия това, защото ситуацията, в която героят му ще бъде поставен, казано най-грубо, ще бъде една от изненадите за зрителите в новите епизоди.”

Харизмата и въздействието на Дочев върху дамите определено личи, а неговите изяви не ги оставят безразлични.

Миналата година черно-бяла фотосесия на Койна Русева - като муза на дизайнера Едис Пала, предизвика буря от реакции не само в социалните мрежи. А големият въпрос беше - кой е мъжът без дрехи, с когото тя позира?

В най-смелите кадри от серията снимки за новата колекция Drama на дизайнера актрисата стои пред обектива със своя вроден сексапил, провокативност и дързост, а чисто голият Аполон до нея е именно Петър Дочев.

Георги Андинов е фотограф на кадрите от ноември 2022 г. по повод представянето на новата колекция на дизайнера Едис Пала - Drama.
Георги Андинов е фотограф на кадрите от ноември 2022 г. по повод представянето на новата колекция на дизайнера Едис Пала - Drama.

Макар жените да въздишат по актьора, той не е свободен - негова не само филмова партньорка, но и любима жена е актрисата Ирмена Чичикова. Дочев не обича да споделя детайли от личния си живот.

В професионален план той е един от обещаващите таланти на българското кино и театър. Роден е в Бургас, където завършва гимназия с профил география. Като ученик се увлича по бойните спортове и тренира киокушин карате, но изкуството го дебне зад ъгъла. Музиката го подхлъзва, а преоткривайки се чрез нотите, той се обръща и към актьорството на аматьорско ниво.

Впоследствие е приет в НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов, като завършва актьорство за драматичен театър през 2015 г.

Едва дипломирал се, през същата година е поканен на щат в Младежкия театър “Николай Бинев”, където прекарва три години, преди да излезе на свободна практика.

В момента Петър Дочев играе на сцените на Народен театър “Иван Вазов”, Драматичен театър - Пловдив, Театрална работилница “Сфумато”, Театър “Азарян” и “Топлоцентрала”.

Популярни постановки с негово участие са “Някои го предпочитат...”, “Кухнята”, “Срещу течението на Хъдсън”, “Стъклената менажерия”, “Под купола небесен”, “Одисей”, “Не падай духом” и др.

В свободното си време той е признавал, че обича да пътува и да скита. Решава да си вземе пауза и заминава сам нанякъде. Разхожда се, отсяда при различни хора, много е комуникативен и му се удава да омагьосва непознати. Срещите с всякакви различни и нови лица му доставят огромно удоволствие.

Харесва му да наблюдава хората и да записва впечатленията си, които нарича “части от пъзел”.

Любопитен факт е, че сега, влизайки в ролята на водещ на “Преди обед”, едно от желанията му към екипа е преди ефир в студиото да си пускат Бари Уайт.

Предстои да видим дали ще спечели сърцата на зрителите…

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/