Ето каква е неустойката на Ел Маестро, ако бъде уволнен от ЦСКА

29 August 2023
БД Онлайн
Ел Маестро скоро може да се раздели с поста си
Ел Маестро скоро може да се раздели с поста си

"Армията" поиска оставката на сръбския треньор

ЦСКА записа нов провал под ръководството на Нестор Ел Маестро и вероятността за уволнение на сръбския треньор става все по-голяма. "Червените" направиха 1:1 с "Черно море" на "Армията", а след мача немалка част от публиката започна да скандира "оставка" по адрес на наставника със сменено име. ЦСКА се представя кошмарно и записа само една победа от пет мача след идването на Ел Маестро. Сръбският треньор може да бъде уволнен още в неделя при загуба в гостуването на "Берое", но със сигурност няма да си тръгне с празни ръце. Нестор е известен с това, че не прави компромиси във финансово отношение и ще изисква тлъста неустойка. От "Армията" ще им се наложи да платят минимум 3 заплати на Ел Маестро, който получава сума в порядъка между 15 и 20 000 евро на месец. Така сърбинът ще си тръгне най-малко с 100 000 лева при предсрочно освобождаване.

Треньорът вече е минал през този път - през 2019 г. Нестор бе уволнен от Гриша Ганчев след няколко месеца работа в ЦСКА. "Не е безплатно да уволниш някого - струва пари. А колко струва, винаги е важно, защото всеки клуб е бизнес", каза малко преди освобождаването му тогава Ел Маестро. Няколко седмици по-късно наставникът се похвали, че си е тръгнал с добра неустойка. "Подписах договор през лятото и ми платиха много пари, за да съм начело. Сега ми платиха много пари, за да не водя повече отбора. Няма проблем за мен", доволно коментира Нестор пред словашки медии.

Четири години по-късно сърбинът отново няма никакво намерение сам да подава оставка въпреки слабите резултати. Но призна, че не е сигурен за работата си. "Тренираме, анализираме, надяваме се резултатите да се подобрят - каза Нестор след мача с "Черно море". - Разбирам разочарованието на феновете. Трябва да демонстрираме качество на анализа и да се подобрим. Винаги, всеки ден в последните 20 години е част от работата на един треньор да е несигурен за работата си."

Негова смяна при негативен резултат в Стара Загора ще дойде в подходящ момент, тъй като след мача с "Берое" предстои двуседмична пауза за срещите на националните отбори. За тогава е предвиден лагер в Тетевен и евентуален нов треньор ще има известно време да се запознае с отбора и да направи необходимите промени. Мачът с "Черно море" бе изгледан на живо от Христо Янев, когото голяма част от феновете искат отново да видят начело на ЦСКА.

Амос Юга: И с Моуриньо няма да имаме резултати

Капитанът на ЦСКА Амос Юга отрече проблеми с треньора Нестор Ел Маестро. Сърбинът засега не може да респектира съблекалнята и да спечели феновете, но въпреки това завърналият се в игра халф опита да защити наставника. Юга се завърна след контузия

Юга се завърна след контузия

"Между нас с треньора няма проблем, но на терена има проблем - коментира Юга. - Трябва да играем по-добре, да показваме повече в мачовете. Ако не покажем нещо повече, дори Моуриньо да е треньор, пак няма да има резултати. Не може всеки път да бъде обвиняван треньорът, не сме на същото ниво, на което бяхме през миналия сезон. Във футбола ти трябва време, но нямаме такова време, това е основният проблем. Трябва да работим, да имаме повече самочувствие. Надявам се да успея да изведа отбора към върха като капитан."

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/