Джуд Лоу: Основен недостатък на обществото е, че хората се впечатляват от външния вид

25 July 2023
Mila.bg

Знаете ли, че това синеоко английско момче още от дете е мечтаел за слава и актьорска кариера. Притежателят на иронична усмивка и интересна красота е един от най-добрите британски актьори на всички времена. Лондончанинът може да се похвали с много награди и с много деца. Баща е на цели пет.
Представяме ви някои от неговите най-запомнящи се цитати.

1. Аз съм изключително скучен човек. Никога не съм гладувал, но и не съм израснал със сребърна лъжичка в устата, имах щастливо детство. Аз съм един от онези ужасни британски джентълмени от средната класа, живеещи в южната част на Лондон.

2. Мисля, че умът ни е така устроен, че винаги нещо ни липсва.


3. Не трябва да съжаляваш за нищо. Няма смисъл от съжалението. Не че не съм минавал през това. Изпитвал съм съжаление. Но не позволих това чувство да посее семе в душата ми и да живее в мен, защото не вярвам в него. То е деградивно. То е вина, ревност и всички други подобни ужасни чувства. Просто трябва да спреш да ги подхранваш и да се освободиш от тях, защото не ти носят нищо друго, освен вреда.

4. Не може и не трябва да прекараш живота си, извинявайки се. Всички сме имали онези моменти, в които вечер се прибираш у дома, иска ти се да си скубеш косите и си изпълнен целия с ужасното чувство, че се проваляш. Това е разбираемо. И човешко. И отминава.

5. Бях оптимист, абсолютен шампион на човешкия дух. И на бърза ръка изгубих това усещане. Струва ми се, че през последните години съм го възвърнал, но имаше един период от живота ми, когато имах много лошо мнение за хората като цяло.

6. Момичетата харесват лошите момчета… Имиджът на добро момче никога не ми е помагал.

7. Ако искате да промените себе си, променете това, което правите.

8. Ако ще закъсняваш, научи се да се наслаждаваш на закъснението.

9. Никога не съм планирал да създам семейство, но го почувствах като най-естественото нещо, което някога ми се е случвало – това да срещна някого и да стана баща.

10. Бръсненето винаги ме е притеснявало най-много. Не съм му голям фен, а работата ми изисква да съм винаги гладко избръснат, заради грима, който ми слагат на снимачната площадка.

11. Винаги съм смятал, че принцът от приказката за Пепеляшка е най-скучната роля. Предпочитам да играя Злата вещица.

12. Работата не е просто работа. Тя е твоята същност.

13. Най-щастлив съм, когато съм у дома с децата. Семейството е моята спасителна благодат.

14. Аз съм човек,който се опитва да живее тук и сега. Паметта ми не е особено добра и може би това е причината да не мисля за това, което е било, а да виждам и да изживявам това, което е сега. Старая се да живея максимално пълноценно ден за ден, всеки ден.

15. Винаги казват: „Господи, Джуд е наистина нисък.“ Не е вярно. Аз просто се движа с много, много, много високи хора.

16. Не обичам просто да правя неща. Обичам да правя неща, в които има смисъл.

17. Никога няма да разбера как да се лансирам като „секссимвол”. Просто не съм роден за това.

18. Винаги съм искал да остана в съзнанието на хората като добър актьор. За мен това е най-важното. Хората обаче повече се впечатляват от външния вид, именно той ги кара да ти обърнат внимание. Това е един от най-големите недостатъци на обществото ни.

19. Ако има желание, има и начин. Винаги.

20. Винаги съм харесвал това, което Томас Мор казва в „Утопия”, че в утопия всеки има правото да води свой начин да живот и да има собствени убеждения, но че никой няма правото да налага своите разбирания над останалите. Това е гениално.

21. Моето задължение е да пазя себе си от чужди предположения.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/