Най-секси нещото, което може да направите извън спалнята

02 June 2023
Вяра Султанова

Наскоро с майка ми си говорихме по женски за брака й с моя баща, с когото са от 51 години.
Попитах я какво според нея кара връзката й да работи толкова добре. Попитах я какво я вълнува в съпруга й. Попитах я какви неща се подобриха с времето в отношенията им.
Но отговорът и на това какво най-много харесва в татко ми, ме докосна изключително.

„Преди няколко дни бях седнала в хола и се наслаждавах на хубава книга в компанията на перфектната чаша кафе. Докато разлиствах една от страниците, се огледах за баща ти. Бях забравила, че веднъж в седмицата той се виждаше с негови приятели от студентските му години.
Изненадващо дори и за мен, това ме изпълни с непреодолимо чувство на задоволство, че той прави това. Когато той се прибра и го видях с блеснал поглед и пълен с истории, си дадох ясната сметка, че той поставяше на първо място собственото си щастие и се беше погрижил достатъчно за себе си. Това обаче не ме смути, а ми даде за пореден път вътрешното спокойствие за нашата връзка. Когато партньорът ни е щастлив, то и ние ще сме такива. Отношенията ни също ще изпитва доволство. Не е ли така?"

С две думи, грижата за себе си е секси. Каквото и да е това, което зарежда батериите ви, да се грижите за себе си до ниво, в което давате приоритет на времето, което не подлежи на обсъждане, за да сте щастливи, е как да бъдете секси във връзката си.

Помните указанията на стюардесите, когато кислородните маски паднат в самолета в случай на авария, винаги първо да сложим собствените си маски. Това е така, защото ние няма да сме полезни за околните, освен ако първо не се погрижим за собствените си нужди.

Така че независимо дали това ви изглежда като медитация, масажи, ходене на фитнес, редовни вечери с приятели, плуване, ходене на спортни събития, гледане на филми, работа по дългосрочен творчески проект или каквото друго сърцето ви желае, грижата за себе си винаги ще насочи излишната положителна енергия в интимната ви връзка.

Грижата за себе си не само ви кара да се чувствате по-добре всеки ден, но също така ви прави по-продуктивни в офиса, намалява броя на споровете, в които е вероятно да участвате с партньора си, и прави сексуалния ви живот по-добър.

Защо това е така? Тъй като колкото по-ниски нива на кортизол (хормон на стреса) ще имате в тялото си, толкова по-малка е вероятността да започнете битки и толкова по-вероятно е да се насладите на страстен, настоящ секс с любовника си.

Така че, ако установите, че желаете по-добра връзка, по-добър сексуален живот или по-добро цялостно качество на живот, може да започнете, като разгледате собствените си ежедневни навици и се научите как да бъдете секси във връзката си.

Как бихте могли да дадете повече приоритет на себе си? Какви неща знаете, че обичате да правите, но всъщност не сте им отделяли време от известно време? За какво копнее сърцето ви?

Е, повечето хора не обичат да имат връзки с "тъпи" хора. Така че избършете праха от календара си и започнете да давате приоритет на личното си удоволствие извън романтичните ви отношения.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/