Багата срещу Кинг Конг на 1 юли, битката ще е в Лас Вегас

02 June 2023
24 часа
Александър Романов и Благой Иванов
Александър Романов и Благой Иванов

Официално бе потвърдена информацията на "24 часа" от 18 април за следващия мач на единствената българска звезда от световен ранг в ММА Благой Иванов.

На 1 юли Багата ще се сблъска в клетката с молдовеца Александър Романов в битка от тежката категория на най-авторитетната верига в смесените бойни изкуства - UFC. Противникът на нашия боец носи страховитото прозвище Кинг Конг.

Двубоят ще е част от UFC on ESPN 48. Галата ще се състои в залата на веригата - UFC Apex, в Лас Вегас. До момента в картата има 11 мача. Този между Багата и Кинг Конг е под номер 10.

Двубоят ще бъде предпоследен от настоящия договор на Иванов с UFC.

В ранглистата на веригата за тежката категория 36-годишният българин заема 15-ата позиция, а предстоящият му съперник в октагона е 14-и. Молдовецът е на 32 г.

Багата загуби последния си мач. На 5 февруари той отстъпи срещу поляка Марчин Тибура, който спечели с единодушно съдийско решение.

Това бе 5-ата загуба в ММА кариерата на бившия световен шампион по бойно самбо. Иванов има и 19 победи.

До 20 август миналата година Романов бе записал 16 поредни успеха и не познаваше вкуса на поражението. Тогава обаче той падна именно от поляка Тибура, който след това надделя и над Багата.

На 11 март молдовецът загуби и от руснака Александър Волков.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/