Чопленето на семки забавя стареенето, намалява симптомите на артрит и астма

25 May 2023
24 часа
Слънчогледовите семки са богати на витамин В1 и предпазват от жилещите насекоми.
Слънчогледовите семки са богати на витамин В1 и предпазват от жилещите насекоми.

Слънчогледовите семки са един от най-разпространените видове семена. Това е и причината да не им обръщаме толкова сериозно внимание. Много хора ги възприемат като обикновена занимавка по време на разходка в парка, на футболен мач или просто когато гледат телевизия. Но слънчогледовото семе всъщност е изключително здравословно. То ще ви изненада с многобройните си неочаквани ползи.

За здрава и красива кожа

Слънчогледовите семки са изключително полезни за кожата. Те са много богати на витамин Е, който е един от най-мощните антиоксиданти за сияеща, млада и свежа кожа. Той има свойството да предпазва от слънчевите лъчи, да ускорява обмяната на кожните клетки и тяхната регенерация и да забавя стареенето.

Мощни противовъзпалителни свойства

Витамин Е в слънчогледовото семе има много силни противовъзпалителни свойства. Той намалява уврежданията в кожата, акнето, но и действа противовъзпалително във всички тъкани в организма. По тази причина, както и заради наличието на мастни киселини в слънчогледовите семки, те намаляват холестерола, кръвната захар и дори потискат симптомите при някои хронични заболявания, като ревматоиден артрит, астма, пише Bgonair.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/